MERHABA

Merhaba çok Değerli Yüz Haber Ailesi,

Uzun yıllardır okuyucu olarak bulunduğum Yüz Haber ailesine bu sefer yazar olarak katılmanın onurunu ve sevincini yaşıyorum.

İlk makalemde siz değerli okur severlere geçen hafta sonu gerçekleşen Denizli İş dünyasını da yakından ilgilendiren benim de üyesi olmaktan gurur duyduğum Mali Müşavirler Odası seçimlerini değerlendirerek başlamak istedim.

Aslında seçim öncesi kulislerde birçok tecrübeli ve değerli ismin adı başkanlık için anıldı. Ancak tüm gruplarda beklenen isimlerin dışında değerli isimler Başkanlıklarını açıkladılar. Bu seçim döneminin en büyük olaylarından birisi de yıllardır odamızda yapılamayan seçim öncesi koalisyonunu Meslekte Erdem Grubu, Meslekte Birlik Grubu ve Değişim Grubu tek liste ile seçime katılarak gösterdiler. Koalisyon grubunun ilk sırasında Hakan Cengiz yer alırken, Bağımsız Meslek Grubunu Osman Erdemir ve Birlikte Dayanışma Grubunu Mehmet Sarıgöl yer aldı. 

Seçim sürecinde en mutlu olduğum an adayların listelerinde genç ve dinamik meslek mensuplarına yer verilmesi oldu. Aslında 2022 seçimlerinin en güzel yanı da şüphesiz meslek odamızın yönetim ve organlarında genç isimlere yer verilmesiydi.

Seçim sonrasında 7 kişilik A takımını Meslekte Erdem-Meslekte Birlik-Değişim grubu 3 kişi ile Birlik Dayanışma ve Bağımsız Meslek grupları 2’şer kişiyle temsil hakkı kazandılar. Son yıllarda olduğu gibi tek başına hiçbir grup yönetimi oluşturamadı. Gerçekliği net olmayan son gelen kulislere göre 2019 seçiminin en çok oy alan fakat hiç bir grubun koalisyon oluşturmadığı Bağımsız Meslek Grubu ile Birlik Dayanışma Grubu Yönetim çoğunluğu sağlamış olduğu konuşulurken, 2019 seçimlerinde yapılan Yönetim koalisyonu 2022 Seçimlerinde ters köşe ile gerçekleşmiş oldu.

2022 seçimlerine şüphesiz damga vuran olaylardan birisi de gruplarda olan kırgınlıklar ve küskünlüklerdi. Bu da gelecek seçim döneminde yeni grupların seçim yarışına dahil olacağı ihtimallerini doğurmuş oldu.

Yazıma burada son verirken Yeni yönetim ve diğer oda organlarına seçilen Meslek mensubu üstad/arkadaşlarımı tebrik eder, seçim sonuçlarının Mali Müşavirlik Mesleğine ve Odamıza değer katmasını temenni ediyorum.

Sağlıcakla ve Sevgi ile kalın..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zafer Özen
Zafer Özen - 2 yıl Önce

Bu seçimlerden ders çıkaramayanlar birdahaki seçimde olamayacaklar