banner249

Merdivenlerden düşen Denizlili Mehmet amca organlarıyla umut olacak

Denizli'de merdivenden düşerek beyin kanaması geçiren ve 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 66 yaşındaki Mehmet Nuri Dereli’nin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Merdivenlerden düşen Denizlili Mehmet amca organlarıyla umut olacak
banner240

25 Kasım’da merdivenden düşerek rahatsızlanan 66 yaşındaki Mehmet Nuri Dereli Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servis’e kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Dereli’nin beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek ameliyata alındı. Ameliyat sonrası Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan hasta 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti.  Yetkililerinin görüştüğü ailesi, yaşlı adamın organlarını bağışlama kararı aldı. Bağışlanan organlar, İzmir’den gelen ekipler aynı anda karaciğer ve böbrekleri aldı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Organ bağışında bulunan Dereli ailesine baş sağlığı dileyen Denizli İl Sağlık Müdürü  Uz. Dr. Berna Öztürk ,“Ülkemizde binlerce hasta organ bağışı beklemektedir. Organ bağışı da bildiğiniz gibi beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Dereli ailesi de bu noktada kendi üzüntülerini bir kenara bırakarak organ bağışında bulundular ve başka ailelere umut oldular. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER