banner249

Koca Mektep’e eğitim tarih müzesi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) talimatıyla Denizli’nin en eski lisesinde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı "İl Eğitim Tarihi Müzesi" kuruldu.

Koca Mektep’e eğitim tarih müzesi açıldı
banner240

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 81 ilde, illerin kuruluş tarihi itibariyle, en köklü lisesinde oluşturulması planlanan İl Eğitim Tarihi Müzelerinden 'Denzili İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Denizli Valisi Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Müzenin açılış kurdelesinin kesimi öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Başöğretmen Atatürk’ün 4 Şubat 1931 tarihinde Denizli Lisesi’nde ziyaret etmiş olduğu sınıfı ve 2 tane daha sınıfı Eğitim Müzesi olarak tasarladık. Bu müze; geleceğimiz olan sevgili yavrularımıza geçmişlerini öğretebilmek ve daha iyi anlamalarını sağlayabilmek amacıyla hazırlandı. 3 aylık bir emeğin sonucunda ortaya çıkan bir müzedir. Materyallerin oluşturulmasında birçok öğretmenimizin büyük emekleri oldu. Çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından protokol üyeleri tarafından müzenin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Hasan Karahan ve beraberindekiler Denizli İl Eğitim Tarihi Müzesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER