banner249

Gaziler Günü kutlu olsun

Gaziler Günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazi unvanı ile onurlandırıldığı ve mareşal rütbesi ile taltif edildiği günün 96. Yıldönümünü bugün kutluyoruz. Denizli protokolü de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921 günü Mareşallık rütbesi ve Gazilik unvanının verilmesi nedeniyle mesajlar yayımladı.

Gaziler Günü kutlu olsun
banner240

İşte o mesajlar;

Denizli Valisi Hasan Karahan, “Bu cennet vatan, tarih boyunca bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüz uğruna mücadeleler veren Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetidir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını ve hür yaşamasını sağlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “Vatan ve Millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır.” sözleri ile Gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugün de birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir. Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan“Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile asırlardır şer odaklarına karşı mücadele eden bu milletin destansı fedakarlığı, bugünlere ulaşmamızın en büyük nedenidir. Uğruna çok büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyen şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir.

Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan Türk milletinin bu uğurda nice şehitler ve gaziler vermeye her zaman hazır olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Yüzlerce yıldır vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canınıhiçe sayan şehit ve gazilerimiz 15 Temmuz’da da aynı kahraman duruşunu sergilemiş, vatanımızı şer odaklarına teslim etmemek için göğsünü tanklara kahramanca siper etmiştir. Böyle kahraman bir millet dünyanın hiç bir yerinde yoktur. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  “Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan kardeşlerimize, onların geride bıraktıkları sevdiklerine, ailelerine destek olmak bizlerin görevidir. Tarih boyunca bağımsızlık mücadelesi vererek, destanlar yazan Türk Milleti, birlik beraberlik içinde, bağımsız hür yaşamasına aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçludur. Bu bilinçle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Şehit yakınları ve gazilerimiz baş tacımızdır”

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 11:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER