banner249

Devlet gaziye silah vermedi!

Bingöl’ün Genç ilçesinde 2016 yılında yapılan ‘Hendek Operasyonları’nda yaralanan ve Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilen gaziye silah verilmedi. Terör örgütleri tarafından tehdit edilen Bomba Uzmanı M.G., Denizli İdare Mahkemesi’ne açtığı davada duruşma tarihi bile verilmedi.

Devlet gaziye silah vermedi!
banner240

Terör örgütü PKK’ya karşı 8 Ağustos 2015 tarihinde başlatılan ‘Hendek Operasyonları’nda Bomba Uzmanı olarak çalışan M.G. 26 Ağustos 2016 tarihinde rögar kapağı altına gizlenen bombanın infilak etmesi neticesinde yaralandı. Kulaklarında duyma kaybı oluşan M.G.’ye olay sonrasında ‘Travma Sonrası Stres Bozukluğu’ teşhisi konuldu ve ‘Gazilik’ unvanı verildi.

Yaşadığı travma nedeniyle kendi isteğiyle 2017 silahını teslim eden M.G., 4 Şubat 2021’de Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Ateşli silah bulundurmasında bir sakınca olmadığına’ dair rapor aldı. Denizli’nin Merkezefendi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne silah ruhsatı için başvuran M.G.’ye SGK’dan emniyetten emekli olduğuna dair belge ibraz etmesine rağmen kimlik ibraz etmemesi nedeniyle talebi reddedildi.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ’NE DAVA AÇTI

Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun reddedilmesi nedeniyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. 4 aydır duruşma tarihinin verilmediği M.G.’nin can güvenliği bulunmuyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR

Görev yaptığı 9 yıl boyunca pek çok terör operasyonuna katılan M.G. terör örgütlerinin ölüm listesinde yer alıyor. Bingöl Valiliği tarafından ‘Çağrı Üzerine Koruma’ kararı verilen Gazi M.G. yaptığı başarılı operasyonlar ve aldığı yaralar nedeniyle 2020 yılında Cumhurbaşkanı tarafından ‘Devlet Övünç Madalyası’ na layık görüldü.

‘DEVLET İÇİN SAVAŞTIM, DEVLET BENİ YALNIZ BIRAKTI’

Terör Gazisi M.G. uzun yıllar devlet için savaşmasına rağmen devletin kendisini yalnız bıraktığını vurguladı. M.G., ‘Ben 9 yıl boyunca bomba uzmanı olarak devletime hizmet verdim, gazi oldum. Beni devlet övünç madalyası ile ödüllendirdi. Fakat, aynı devletim beni korunmasız bırakarak çaresiz bıraktı. Bu duruma bir an önce çare bulunmasını talep ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER