banner249

Denizlili sürücüler dikkat! İcralık olabilirsiniz!

Denizli BELTAŞ, cep otoparklardan dolayı bin lira ve üzerinde borcu olanlara icra takibi başlattı. Plaka üzerinden icra işlemi başlatılanların sayısının 2 bine yakın olduğu açıklandı.

Denizlili sürücüler dikkat! İcralık olabilirsiniz!
banner240

BELTAŞ, cep otoparklardan dolayı borçlu olanlardan tahsilat için icra yoluna başvurdu. Bu işlem için düğmeye basılırken, ilk etapta bin lira ve üzerinde borcu olanların icra takibine alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan BELTAŞ Genel Müdürü Mehmet Teke, el terminali sistemiyle cep otoparkı kullananların kayda alındığını belirterek, “İcra işlemi plaka üzerinden yapılıyor. Kişi aracı atmışsa trafikten sorgulamayla bu borcun kime ait olduğu çıkarılıyor. İlk aşamada icra takibini bin lira ve üzeri alacaklar için başlattık” dedi.

5 bin lirayı aşan cep otoparkı borcu olanların bulunduğunu ifade eden Müdür Teke, “Cep otoparkı ücretinin yasal dayanağı olmadığı söyleniyor. Bu doğru değil. Biz, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla bu ücreti alıyoruz. Ayrıca imar planında buralar otopark alanı olarak görülüyor. Örnek gösterilen illerde böyle değil. Örneğin Burdur’da bir caddede cep otoparkı uygulaması yapılmış ama imar planında orası otopark alanı değil. Ayrıca bizim el terminallerimiz Maliye sistemi veri tabanında görünüyor” diye konuştu.

Kaynak:D20Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER