banner249

Denizli’den otomotiv sektörüne destek!

Pamukkale Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisinin destek almaya hak kazanan projesiyle otomotiv sektöründeki antibakteriyel kauçuk talebinin karşılanması hedefleniyor.

Denizli’den otomotiv sektörüne destek!
banner240

Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuzhan Nalbant'ın “Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği” çerçevesinde hazırladığı proje, desteklenmeye hak kazandı. Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akın Şahbaz’ın akademik danışmanlığı ile kauçuk fabrikası yetkilisi İsmail Yılmaz Aktekin sanayi danışmanlığında hazırlanan “Yeşil Sentez ile Elde Edilen Gümüş Nanoparçacıkların Otomotiv Sektöründe Kullanımı ile Kauçuk Ürünlere Antibakteriyel Özellik Kazandırılması ve Fiziko-Mekanik Özelliklerin İyileştirilmesi” adlı proje, desteklenmeye uygun bulunarak büyük bir başarıya imza attı.

Çalışmanın detaylarını anlatan proje danışmanı Dr. Deniz Akın Şahbaz, “Günümüzde Covid-19 salgın hastalığının ortaya çıkmasıyla beraber antibakteriyel ürünlere olan ilgi de artmıştır. Bu çalışma otomotiv sektöründe kullanılan kauçuk ürünlerde oluşabilecek bu talebi karşılamaya yönelik olacaktır. Gümüş nanoparçacıkların kauçuk hamur karışımları içerisinde kullanımı ile kauçuk ürünlere hem antibakteriyel özellik kazandırılması hem de ürünlerin fiziko-mekanik özelliklerinin iyileştirilmesi hedeflenmiştir. Proje çalışmaları ile istenilen sonuçlara ulaşıldığı takdirde antibakteriyel özelliklere sahip, çevre dostu, inovatif kauçuk ürünler geliştirilecektir” dedi.

Erol Uçkan


İletişim Hesapları

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER