banner249

Denizli’de minikler trafik kurallarını öğrendi

Denizli’de Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karateke İlköğretim Okulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi. Trafik ekibi ve jandarma motorize timleri miniklere trafikte uyması gereken kuralları anlattı.

Denizli’de minikler trafik kurallarını öğrendi
banner240

Honaz ilçesi Karateke İlköğretim Okulu’nda eğitim gören minik öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgi verildi.

Minik öğrencilere, Honaz İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik ekipleri ve motor timleri tarafından ders verildi. Minik öğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları gibi konuları aktarıldı.

Trafik bilincini oluşturmak amacıyla verilen trafik seminerlerinde öğrencilere, trafik ışık, işaret ve levhaları, yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme - binme, okul servis güvenliği, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemerinin kullanımı ve önemi ile genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler anlatıldı.

Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik ekipleri ve motor timleri, ülkemizde trafik kazalarının neredeyse yüzde 98’nin insan hatalarından kaynaklandığını öğrencilere aktararak, trafik kurallarına her zaman uymaları gerektiğini belirterek,yürürken mutlaka yaya yolunu kullanmalarını, trafik ışık, işaret ve levhalarına mutlaka uymalarını istediler.

Karateke İlköğretim Okulu öğrencileri, özellikle jandarma motor timlerinin uygulamalı trafik eğitiminde hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER