banner249

Denizli protokolünden 19 Mayıs mesajı

Denizli Protokolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Denizli protokolünden 19 Mayıs mesajı
banner240

VALİ HASAN KARAHAN 99. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURURU VE HEYECANI İÇİNDEYİZ

Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 99.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda Milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.

 Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

Atatürk; "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.

Sevgili Gençler;

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Üstleneceğiniz kutsal emaneti korumak, daha da yüceltmek için sizler de çok çalışmalı, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca; günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslararası müsabakalarda bayrağımızı birinci olarak göndere çektiren ve ülkemizin adını dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır.

Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

BAŞKAN OSMAN ZOLAN MÜFTÜ AHMET HULUSİ EFENDİ’NİN 15 MAYIS 1919’DA VERDİĞİ FETVA İLE EN ÖN SAFLARDA YERİNİ ALMIŞTIR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği savaşta Denizlimiz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 15 Mayıs 1919’da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milletin iradesine sahip çıktığını belirten Başkan Osman Zolan, “Bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmak ve o ruhu her daim diri tutmak asli vazifelerimizden bir tanesidir" dedi. Başkan Zolan, "Aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşında Denizlimiz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 15 Mayıs 1919'da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır. Bağımsızlığından asla taviz vermeyen kadim milletimiz birbirine kenetlenmiş, birlik ve beraberliği ile geleceğine sahip çıkmış ve milli mücadeleyi zaferle taçlandırmayı başarmıştır" dedi.

“SEVGİLİ GENÇLER"

Mesajında gençlere seslenen Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Sevgili gençler, 19 Mayıs 1919, ülkemizin geleceğinin yazıldığı dönüm noktalarından biridir. Sizler geçmişimizin zenginliklerine sahip çıkmalı ve milli hafızamızı hep diri tutmalısınız. Vatan ve millet sevdalısı, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz ile bizi hiç kimse yıkamayacak, birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Bunu sakın unutmayın. Bu vesilelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

BAŞKAN GÜRLESİN: 19 MAYIS TÜRK ULUSUNUN UYANIŞI OLMUŞTUR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı. Gürlesin, “19 Mayıs Türk Milletinin sömürgeye, boyun eğmeye karşı geldiği milli mücadelenin başladığı gündür. Bu öyle bir gündür ki, tüm dünyaya yokluktan nasıl varoluşa, dirilişe geçişin destanının başlangıcıdır” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Türk Milleti’nin bağımsızlık destanının başlangıcının 100.yılına bir yıl kala, o gün olduğu gibi bugünde dimdik, onurlu ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururuyla, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla yâd ediyorum. 19 Mayıs, Türk Milleti’nin ay yıldızlı şanlı al bayrağı altında, birlik beraberlik içinde, bağımsız bir gelecek için giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu günü gençlere emanet etmiş ve Türk Gençliği de Ata’sının emanetine her daim sahip çıktığını ve çıkacağını da göstermiştir. Türk Milleti, birlik ve beraberlik içinde her türlü darbe girişiminin ve nice kumpasın üstesinden gelmeyi başarmıştır. İşte 19 Mayıs’ta, bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı gündür. 19 Mayıs, Türk Ulusunun da uyanışı olmuştur. Bu vesileyle, tüm gençlerimizin ve milletimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Denizlili hemşerilerimin bu anlamlı bayramını kutluyorum” dedi. Başkan Gürlesin, belediyenin kurulduğu 2014 yılından bu yana gençlere yönelik bir çok projeyi hayata geçirdiklerini de belirterek, “Gençlerimize eğitim yardımı yaptık. İlçe sınırları içinde bir çok spor kompleksi ve halı sahalar yaptık. Bu sahaların kullanılması amacıyla geleneksel olarak halı saha turnuvaları düzenledik. Pamukkale Spor Oyunları ile hem gençliğe hem de spora verdiğimiz değeri gösterdik. Ayrıca Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nü 2015 yılında kurduk. O zamandan bu yana 3 sezondur bölgesel ligde mücadele eden tekerlekli sandalye basketbol takımımız var. Biz her zaman gençliğin yayında olmaya devam edeceğiz” diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN, “TÜRK GENÇLİĞİ, HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELİR!”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığı mesajında, “Kendini çağın gereklerine göre yetiştirmiş gençlerimizin azmi ve inancıyla, tarihe yön veren büyük ve güçlü Türkiye'ye daha çabuk ulaşacağız. Biz de gençlerimize yönelik yatırımlarla, bu zorlu yolda onları yalnız bırakmayacağız!” dedi.

Denizli Tüccar, Sanayici ve İş Adamları Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Erdoğan, gençlerin sorumlulukları ile toplumsal birlik ve beraberliğin önemini vurguladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Gençlerimiz, ülkemizin yarınlarını emanet ettiğimiz doğal hazinemizdir. Onların, iyi yetişmiş bireyler olarak üretim ve idarede yer alması, ülkemizin yarınlarının da garanti altına alınması demektir! ‘Milletinin varlığı ve vatanını korumak uğruna 15 yaşında cepheye koşan bir neslin devamı’ dediğimiz gençliğimizin, 15 temmuzda vatana ihanet ederek tank, top, tüfek hatta uçakla halkımızın üstüne yürümüş darbecileri püskürtüp, ülkesini ve istiklalini kimselere vermemiş olmasıyla gurur duyuyoruz. İşte tam bu bilinçle, devleti ve milleti için daha fazla çalışıp, daha çok okuyup, çağın gereklerine göre kendini donatan bir Türk Gençliği, bundan sonra da her türlü zorluğun üstesinden gelecektir… Milletçe daha güçlü ve büyük Türkiye yolunda attığımız adımları, gençliğinin de verdiği dinamizmle milli bir koşuya dönüştürecektir! İnanıyorum ki; gençlerimizin azmi ve inancıyla, milletçe birlik ve beraberlik içinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma yolunda emin adımlarla ilerleyecek, tarihe yön veren büyük ve güçlü Türkiye'ye daha çabuk ulaşacağız. Biz de gençlerimize yönelik yatırımlarla, bu zorlu yolda onları yalnız bırakmayacağız! Başta Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanının bağımsızlığı için milletine hayatını hediye etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; bir karış bile olsa aziz vatan toprağına karşılık ömrünün en güzel çağında canını hiçe saymış yiğit Mehmetçiklerimiz ile gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyorum.” Diye konuştu

BAŞKAN TEFENLİLİ BAĞIMSIZLIK YOLUNDA ATILAN İLK ADIM

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili 19 Mayıs’ın Bağımsızlık yolunda atılan ilk adım olduğunu söyledi.

19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, bağımsızlık yolunda ilk adımı attığını hatırlatan Başkan Tefenlili, “Ulu Önder Atatürk bu önemli günü Cumhuriyetimizin geleceği olan gençlerimize armağan etti. Atalarımızın 19 Mayıs günü yaktığı bağımsızlık ateşi, bugün geldiğimiz uygarlık noktasının yolunu açmıştır. Gençlerimiz ve onların yetiştireceği yeni nesiller var olduğu sürece bağımsızlık ateşi yanmaya devam edecek, milletimiz bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir. Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin içerisinde var olan tüm kahramanlarımızı, vatanımız uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ BUGÜN ÖZGÜRCE YAŞADIĞIMIZ BU TOPRAKLARI BİZLERE MİRAS BIRAKILMIŞTIR

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat KEÇECİ, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, yayımladığı mesajında; “19 Mayıs 1919’da milli mücadele kıvılcımının yakıldığı günden sonra atalarımız: genç, yaşlı, kadın, erkek demeden tek vücut olmuş ve destansı bir mücadele vererek bugün özgürce yaşadığımız bu toprakları bizlere miras bırakmıştır.

19 Mayıs’ı bayram ilan eden Atatürk’ün, Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ettiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ilişkin iş gücü istatistiklerine göre 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 4,6 puanlık azalışla yüzde 19,9 oldu. İşsizlik oranı, 15-64 yaş grubunda 2,2 puanlık azalışla yüzde 11,1 olarak gerçekleşti. Genç işsizlik oranımızın düşmesi sevindirici bir haber. Çünkü üniversite okuyup, işsiz gezen gençlerimizi görmek beni çok üzüyor. Önümüzdeki dönemlerde de bu oranın daha da düştüğünü görmek bizleri çok memnun edecektir. Biliyoruz ki gençlerimiz, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Gençlerimizin de eğitim ve bilimin ışığında bizlerden aldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

REKTÖR BAĞ GENÇ FİKİRLİ DEMEK, DOĞRUYU GÖREN VE ANLAYAN GERÇEK FİKİRLİ DEMEKTİR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

1918 Mondros Mütarekesi sonrasında ülkemizin birçok bölgesi düşman işgaline uğramış, memleketin dört bir yanında bu işgallere karşı halk mücadele göstermiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası zorlaşan koşullara inat, yılmadan ve yorulmadan kurtuluş çareleri aramaya devam eden Aziz Türk Milleti, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması ile bu ‘kurtuluş’ yolculuğunu resmen başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin düşmandan kurtuluşunun ilk adımının simgesi olup, aynı zamanda kurtuluşun geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de Türk gençliğinin elinde olduğunun bir göstergesidir.  Vatanın ve milletin istikbalini, aklın ve bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir’’ sözü ile de bu düşüncesini açıkça ifade etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde de bağımsız bir milletin olmazsa olmazlarını belirtmiş, Türk gençliğine olan güven ve inancını net bir şekilde ortaya koymuştur.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler; aklın ve bilimin ışığında, çağın teknolojileri ve yenilikleri doğrultusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde ve teknoloji, bilim, sanayi, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda ülkesini ve milletini temsil eden bir gençlik yetiştirmek amacındayız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en kalbi duygularla kutlarken, bu vatan ve bayrak uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Sözlerimi, Atatürk’ün şu cümlesi ile tamamlıyorum: ‘Bütün ümidim gençliktedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2018, 09:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER