banner249

Denizli'de organ bağışı

Denizli’de yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve yaşam mücadelesini kaybeden 57 yaşındaki R.K., organlarıyla umut oldu. Ailesi tarafından bağışlanan karaciğeri ve böbrekleri, organ nakli yapılmak üzere İzmir’e götürüldü.

Denizli'de organ bağışı
banner240

Denizli’de 22 Eylül’de yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren R.K., ağır yaralı olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra yoğun bakıma alınan R.K., yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aileyle yapılan görüşmeler sonunda organları bağışlandı. Bunun üzerine zamanla yarış başladı ve İzmir’den ekipler Denizli’ye geldi. R.K.’nin 2 böbreği ve karaciğerini alınarak sıra bekleyen hastalara nakledilmek üzere İz R.K.’nin böbrekleri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doku uyumu sağlanan hastalara, karaciğeri de İzmir Kent Hastanesi’nde bir hastaya nakledilecek.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, organ bağışında bulunan acılı aileye baş sağlığı diledi ve Denizli’de organ bağışına olan duy zamanlarda arttığına dikkati çekti.

Öztürk, “Organ bağışı sadece beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Türkiye’de binlerce kişinin organ beklediği konunun ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Denizli’de de 2017 yılında Servergazi Devlet Hastanesi’nde 4, Denizli Devlet Hastanesi’nde de 2 organ bağışı yaptı. Bu rakamlar her ne kadar yetersiz olsa da son aylarda organ bağışına olan duyarlılığın artması bizleri mutlu etti. Organ bağışında bulunan tüm ailelerimize sonsuz sunuyor ve herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER