banner249

Beton üreticilerinin satış çakallığı!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin ÖZTÜRK , İnşaat sektöründeki hazır beton üreticilerinin sözleşme iptallerinden dolayı müteahhitlerin zor duruma düşmesinden kaynaklı sorunları dile getirdi.

Beton üreticilerinin satış çakallığı!
banner240

Öztürk konuyla ilgili ; " Müteahhitin bağlantı yapmasının sebebi bellidir. Yıllardır da sektörde alışılagelmiş bir yöntemdir. Beton üreticileri “bağlantını ya hemen al ya da zamlı fiyattan veririm “demesi sektörün işleyişi açısından da mümkün değildir. Her kat çıkışında beton dökecek olan müteahhitin bağladığı betonun hepsini birden alması, iş akışına aykırıdır. Böyle diyecektin madem neden bağlantı yapıyorsun. Bağlantı yaparken aldığın çeklerle gidersin sen de hammaddeni bağlarsın ve gelen maliyet artışından en minimum seviyede etkilenirsin. Herkes sözleşmesine sadık kalsın. Yarın müteahhit de lansmanda sattığı veya peşinatını aldığı daireyi satmaktan vazgeçerse olur mu? Olan yine son tüketiciye, vatandaşlarımıza olur. " dedi

Mecliste yapmış olduğu konuşmasında; "Hazır beton üreticileri son dönemlerdeki maliyet artışlarını gerekçe göstererek müteahhitlerin bağlantısını yaptığı betona zam yapıyor ve sözleşmelerini iptal ediyor, çeklerini iade ediyor. Beton üreticilerinin sözleşmeli satışlarını iptal etmesi inşaat malzemeleri ile inşaat işlerini sekteye uğrattı. Zor duruma düşen müteahhitlerin nihai tüketici ile arasındaki ilişki ve itibarları zedelemektedir.  Tedarik zincirinin bozulması, ham madde fiyatlarının yükselmesi  bu durumda maliyetlere yol açmış olabilir ama sözleşmedeki fiyatlara sadık kalmayarak pahalılığı ileri sürerek verdikleri sözden cayan C30 pompa fiyatı 300 - 500 lira iken bin liraya çıkaran hazır beton üreticilerinin de bu konuda sözleşmelere sadık kalmasını bekliyoruz." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER