banner249

"Basın milletin müşterek sesidir"

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetin ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Bu önemli gün ile ilgili Denizli protokolü,  yayınladıkları mesajlarla basın emekçilerinin bayramını kutladı.

"Basın milletin müşterek sesidir"
banner240

Denizli Valisi Hasan Karahan, “Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde iletişim teknolojisinin de sunduğu imkânlardan yararlanarak tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır.. Özellikle ülkemizde meydana gelen son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir. Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” .

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Bizler bunun en güzel örneğini 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gördük ve yaşadık. Demokrasiden yana tavır alan basınımız bu ülkeyi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer almış, canı pahasına yaptığı yayın ve bilgi paylaşımları ile darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden biri olmuştur. Mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur. Denizlimiz için hayata geçirdiğimiz tüm proje ve faaliyetlerimizde bizlerle birlikte hareket eden basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ederim"

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Demokrasimizin önemli unsurlarından olan basın, halkın haber alma ihtiyacını karşılaması açısından önemlidir. Halkın doğru haber alma noktasında, basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız ve objektif olarak görevlerini yerine getirmesinin, bir ülkenin demokratik gelişmelerine olanak sağlamaktadır. Pamukkale Belediyesi olarak, bizlerin hizmetlerini halka aktarmada köprü görevi gören, basın mensuplarımızın her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizde ve şehrimizde her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum”

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Kamuoyunun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi birçok önemli görev ve sorumluluğu üstlenen yerel ve yaygın basın, basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla, zaman ve mekân mefhumu gözetmeden, büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Basın yayın kuruluşlarımızın bu görevi yerine getirmesinde en büyük katkı ise bu kurumlarımızın isimsiz kahramanı olan emekçi arkadaşlarımızındır. Basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Dördüncü kuvvet olarak bilinen medya sağduyulu hareket ettiğinde son derece olumlu, yapıcı ve kutsal bir görev yapmaktadır. Güçlünün yanında değil haklının yanında olduğu sürece o kutsallık daha da artmaktadır. Basın tarafsız değil taraflı olmalıdır ama haklının ve mazlumun yanında taraflı olmalıdır, zulme karşı taraf olmalıdır. Objektif haberler vermeli, kılı kırk yaran incelemeler yapmalı, haksız ve güçlülerin kalemi olmamalıdır. Böyle olduğu sürece halkın güvendiği, güvenle sırtını dayadığı, korkunç bir fırtınada bile güvenli bir liman olarak görülecektir. Bu anlamda başta Acıpayam’ımızdaki yerel basın mensubu arkadaşlar olmak üzere, Denizli’mizin, yurdumuzun ve tüm dünyadaki basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, barış içinde emeklerinin karşılığını alabildikleri nice güzel çalışma ortamları dilerim"

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “ Basın; kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Görevini bu anlayışla, fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcileri ile üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan değerli basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı candan kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma; doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu duygu ve düşüncelerle Denizli’de faaliyetlerini devam ettiren internet siteleri, yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız, ulusal ajans temsilcileriyle zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. "

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Hayatımızda önemli bir yere sahip olan basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Meslek ilkelerine bağlı, özgür, tarafsız bir şekilde mesleklerini icra eden basın mensupları, mesai saatlerine bağlı kalmaksızın görevlerini yapmaktadırlar. Halkın haber alma ihtiyacını gidermek, halkı aydınlatmak için özveri ile çalışmaktadırlar. Basın mensupları ülkenin demokratik olarak kalkınmasında da önemli role sahiptirler.Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepsine meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, Milletin Müşterek Sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 11:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER