banner249

Asgari ücret 5 bin 500 lira oldu!

Dolmabahçe'de kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin net 5 bin 500 TL'ye çıkartıldığını duyurdu.

Asgari ücret 5 bin 500 lira oldu!
banner240

Uzunca bir süredir Türkiye'nin gündeminde olan asgari ücrette yeni rakam belli oldu. Milyonların merakla beklediği asgari ücret temmuz güncellemesinde nihai karar verildi. Dolmabahçe'de kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin net 5 bin 500 TL'ye çıkartıldığını duyurdu.

YÜZDE 30 ZAM
Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin kayıplarını telafi etmeyi uygun gördük. Komisyonu toplantıya çağırdık. Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Yeni asgari ücret Temmuz ayından itibaren yüzde 30 oranında ara artış yapıyoruz.

NET ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 OLDU
Yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Asıl asgari ücret yılbaşında gerçekleşecek. Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe elindeki imkanları milletin her bir ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir." dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER