banner249

Annesi için geliştirdiği projeyle birinci oldu

Denizli İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği ‘Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nda dereceye giren Denizlili mucitlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Öğretmen ananesi için geliştirdiği projeyle ilkokul kategorisinde birinci olan Cemre Duman ödül töreninde sevinç gözyaşı döktü.

Annesi için geliştirdiği projeyle birinci oldu
banner240

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından düzenlenen Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nda dereceye giren mucitlere ödülleri Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Geceye Vali Ahmet Altıparmak, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, çok sayıda davetli, genç mucitler ve öğretmenleri ile aileleri katıldı. Yarışmaya 1000’in üzerinde lise, ortaokul ve ilkokul öğrencisi katıldı. Her kategoride 30’ar proje finale kaldı. Ödül töreni öncesinde finale kalan projeler sergilendi. Yarışmanın finalinde jüri tarafından, sunulan projeler arasından ilk 3’e girenler ve jüri özel ödülünü hak kazananlar belirlendi.

“ARAŞTIRMA VE İNOVASYONA YATIRIM ARTMALI”
Gecenin açılış konuşmasını  yapan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye’nin 2023 hedeflerine katma değeri yüksek ürünler üreterek ulaşabileceğini söyledi.Kocasert , “Tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsura yoğunlaştık. Türkiye olarak ihracatta 130 milyon dolarda patinaj yapıyoruz. İhracatımızı bir üst seviyeye çıkarmakta zorlanıyoruz. Gelişmiş toplumlar yüksek teknolojiyle, inovasyonla gelişimini sürdürüyor. Araştırma ve inovasyona daha fazla yatırım yapmalıyız. DENİB olarak bunun temellerini attık, tohum olarak gördüğümüz genç mucitlerimiz gelecekte fışkıracak ve inovasyon kültürünün Denizli’ye yerleşmesini sağlayacaktır” dedi.



SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜ
İlkokul kategorisinde birincilik ödülünü kazanan Nezihi Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Cemre Duman, ödül töreninde sevinç gözyaşı döktü. Öğretmen annesinin kış mevsiminde Serinhisar ilçesine giderken buzlu yollardan geçtiğini, yolların buz tutmaması için proje geliştirdiğini söyleyen Duman, ödülünü Vali Ahmet Altıparmak’ın elinden alırken, “Çok mutluyum. Anneme, babama, öğretmenlerime, herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Yarışmada lise kategorisinde Final Koleji Fen Lisesi Tarık Hakan Yaldır birinci olurken, ortaokul kategorisinde Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Ozan Sarıca birinciliği elde etti. Jüri Özel Ödülü’nü ise Osman Özgür İlkokulu öğrencisi Mert Bölükbaşı kazandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER