banner249

Alanyalılardan Mevlüt Demir’e destek ziyareti

Son zamanlarda medyada yer alan asılsız Alanyaspor Forması iddialara ilişkin desteklerini sunmak üzere otuz kadar Alanyalı Mevlüt Demir’i makamında ziyaret etti.

Alanyalılardan Mevlüt Demir’e destek ziyareti
banner240

Mevlüt Demir konuşmalarında; Torosların Çocukları alicenaplığıyla, kadirşinaslığıyla, vefakârlığıyla bilinir. Bu ziyaretinizle bunu bir kez daha gösterdiniz, Her daim onur verdiniz, omuz verdiniz, güç kattınız, Türkmenliğin şanını, Yörüklerin sadakatini göstererek ufkumuzu aydınlattınız. Alanyalılar birliğin, dirliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın sembolü olarak sivrilmiş, gönül zenginliği tüm Türkiye’nin damarlarına işlemiştir.

Siz değerli hemşerilerimden aldığım bu güç ve ilhamla şunları ifade etmek isterim; Bizim anlayışımızda ayrımcılık yoktur. Bizim anlayışımızda ötekileştirmek yoktur. Bizim anlayışımızda sırt çevirmek yoktur. Peki ne vardır? Bizim telakkimizde sevgi vardır, Hazreti Mevlana’nın dediği gibi sevgi tohumları ekmek vardır. Gönül gözüyle bakıp gönülleri inşa etmek vardır. Her zaman söylediğimiz bir söz vardır; “ Söz konusu Alanya ise gerisi teferruattır.” Gerisi laf-ı güzaftır.

Bizim telakkimiz; Halka hizmeti Hakk’a hizmet bilmektir bu minvalde olanla yetinmiyor yerinde saymıyoruz. Olanı, olması gerekenden daha iyi yerlere taşıma gayretimiz maalesef bir takım çevrelerce manipüle edilerek farklı mecralara çekilmek istenmektedir. Bu bağlamda sizleri tebrik ediyorum. Bir forma dizayn ettiniz, cep harçlıklarıyla yaptırdınız, bundan rahatsız olan primitive zihniyetler var, yapılan her güzel işe kulp bulan, asılsız isnat ve iftiraları meslek edinmiş samimiyet ve dürüstlük fukaraları var. Bunlar ilhamını ilkellikten almış, günü birlik heveslerin peşine takılmış, çıkar birlikteliklerin yörüngesine tutunmuşlardır. Elbette ki bu sevdayı özümseyip lazım gelen fedakârlıkları yapmaları doğal olarak imkânsızdır. Çünkü fıtratları ve mizaçları buna müsaade etmeyecektir. Ancak bizler bunlara takılıp kalmayacağız zira bizim telakkimizde günü gününe denk olan aldanmıştır hakikati var. Bizim işimiz sevdayla bizim işimiz bu Memleketin terakki etmesiyle, didişmekle bizim işimiz yok, kavgayla bizim işimiz yok, iftirayla kumpasla bizim işimiz yok, üç beş tane adamı bir araya getirip tezgah yapmaya çalışıp ayak oyunu yapanlarla bizim işimiz yok.

Sevdamız Alanya ise Alanya’nın tamamı, hepimizin herkesin kırmızı çizgisidir. Bizim bu sevdayı hiç kimsenin ipoteğine hiç kimsenin tekeline bırakmak gibi bir niyetimizde yok. Birilerinin söylediği gibi bizim bir iki tane kırmızı çizgimiz yoktur. Alanya’da yaşayan üç yüz on yedi bin kişinin tamamı bizim kırmızı çizgimizdir. Soğukpınar’daki ilk mektep talebeleri de bizim kırmızı çizgimiz, en yukarıdaki makamlardakilerde bizim kırmızı çizgimiz, memleketin en küçük bireyi de bizim kırmızı çizgimizdir.

Tekrar tekrar söylüyoruz; “Söz Konusu Alanya ise Gerisi Teferruattır.” Bunu lafta değil icraatta yapıyoruz, yapmaktayız. İşte manzara burada, delili burada, Halep oradaysa Arşın burada. Biz sadece gurbette değil kendi topraklarımız olan Alanya’da da bu birlik beraberliğin sağlanması kavgasındayız. Diyerek konuşmalarını sonlandırdılar.

Demir, konuşma sonrasında; “Sizlerin katkılarınızla bastırdığınız, bizlerinde Halkla Emniyeti, Milletle Devleti kaynaştırmak amacıyla yanınızda olduğumuz bir konu üzerinden Alanyasporumuzun yıpratılmasına gönlümüz el vermediğinden “Torosların Çocuklarına” yörüklük renkleriyle bezenmiş poşuları hediye etmek istiyorum.” diyerek ziyarete gelenlere hediyelerin takdim ettiler ve etkinlik fotoğraf çekimi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 10:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER