banner249

Abalıoğlu Vakfı organ bağışına dikkat çekti

Denzili’de Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Organ ve Doku Bağışı Haftası” na dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlendi.

Abalıoğlu Vakfı organ bağışına dikkat çekti
banner240

Organ Bağışı Geleceğe Bağışlanmış Bir Yaşamdır” sloganıyla düzenlenen etkinlik dernek binasında geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu yaptı. Ardından Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ülkemizdeki ve yurtdışındaki organ bağış oranları hakkında bilgi verdi.

Organ ve Doku Bağışı Haftası’nın ilk başarılı organ naklinin 3 Kasım 1975 tarihinde yapılması sebebiyle bu tarihlerde kutlandığını belirten Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Çağatay Aydın, organ nakli yapılabilecek hastalar ve bağış yapabilecek kişilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seminer, Denizli İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet ‘in konuşmasıyla sürdü. Özmet, konunun dini boyutuna değinerek, gerekli şartlar sağlandığında organ bağışının dinimizce uygun bulunduğunu, değişik zamanlardaki vaaz ve hutbelerde konuya değinildiğini belirtti.

Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Koordinatör Yardımcısı Betül Akçakaya konuşmasında hastalarla yaşadığı çarpıcı örneklere değinerek sıkça sorulan soruları cevapladı.

Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Özban merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, sözü organ nakli yapılan hastalara ve organ bağışında bulunan kişilere verdi.Bu kişiler, nakilden önce ve sonra yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştıklarında duygu dolu anlar yaşandı. Karaciğer nakli gerçekleşen bir Tıp Fakültesi öğrencisi ise duygularını yazmış olduğu şiir aracılığıyla dinleyicilerle paylaştı.

Tüm konuşmacılar Abalıoğlu Ailesine ve Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’na düzenlenen organizasyon için teşekkür etti.

Seminer sonunda  tüm konuşmacılara Doçev’den adlarına bağışlanan fidanların sertifikaları verildi.

Ayrıca isteyen katılımcıların organ bağışında bulunabilmesi için Pamukkale Üniversitesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce açılan Organ Bağışı Standına gönüllüler organ bağışında bulundular.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 18:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER