banner249

 Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Denizli’de çocuklarla buluştu

Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli-danslı çocuk oyunu 'Karlar Ülkesi', Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi kapsamında Denizli’de sahnelendi. 

 Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Denizli’de çocuklarla buluştu
banner240

Tüm yıla yayılan okul ve sosyal aktivitelerle çocuklara daha yoğun bir öğrenme süreci yaşatılan 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesi, öğrencilerin farklı deneyimler yaşamaları amacıyla Zorlu Çocuk Tiyatrosu Denizlili öğrencilerle buluştu. Zorlu Enerji Grubu tarafından 2010 yılından bu yana Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürütülen “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi, çocukları eğlendirirken yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlendiriyor.


Çocuklara dostluğun önemini anlatırken doğa sevgisi de aşılamayı amaçlayan ve büyük ilgi gören oyun, 18 Nisan Salı günü Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Oyuna, Buldan ve Sarayköy ilçelerinden ilkokul öğrencileri katıldı.
Çocukların hayal dünyasına açılan oyun Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun 4 yaş ve üzeri çocuk seyirciler için perdelerini ücretsiz açan 'Karlar Ülkesi' oyunu, her mevsimin kendine özgü dokusunu tüm renkleriyle sergilerken çocukların yaşadıkları dünyayı anlamasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Profesyonel oyuncu ve dansçıların yer aldığı oyun, müzik ve dansı bir arada bulunduran kurgusuyla çocuklara sınırsız ve masalsı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Özlem Saraç’ın Hans Christian Andersen’in 'Karlar Kraliçesi' masalından yola çıkarak yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Karlar Ülkesi oyunu, çocukların geniş hayal dünyalarına hitap ediyor.

En yakın arkadaşları Kay’ı, Karlar Ülkesi’nde yaşayan kötü kalpli Karlar Kraliçesi’nin elinden kurtarmak için tehlikelerle dolu bir yolculuğu göze alan Tarçın ve Gerda’nın macerasını anlatan oyunda çocuklar, rengarenk bir atmosferde mevsimleri öğreniyorlar. Geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek nesillerin yetişmesine destek olabilmek amacıyla başlatılan proje, bu yıl Manisa (Alaşehir), Aydın (Buharkent ve Kuyucak), Denizli (Sarayköy ve Buldan), Osmaniye (Bahçe, Hasanbeyli ve Düziçi), Tekirdağ (Süleymanpaşa) , Gaziantep (Şahinbey ve Nurdağı) , Edirne (Merkez) illerinde gerçekleşen eğitici eğitimleriyle; 155 okulda, 464 öğretmenin desteğiyle yürütülüyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER