banner249

Yeni çevre yolları uzağı yakın edecek

Yeni dönem için açıkladığı 4 ayrı çevre yolu projesiyle şehirlerarası ve kent merkezi trafiğini tamamen birbirinden ayıracak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yeni Çevre Yolu, Doğu Çevre Yolu, Güney Çevre Yolu ve Akvadi - Akhan Çevre Yolu projeleriyle kent ulaşımında yeni bir çığır açacak.

Yeni çevre yolları uzağı yakın edecek
banner240

Üçgen Köprülü Kavşakları, Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu ve Akhan virajı gibi son dönemde yaptığı milyonlarca liralık ulaşım yatırımlarıyla kent trafiğinde büyük bir rahatlama sağlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, yeni dönem için açıkladığı 4 ayrı çevre yolu projesiyle dikkat çekti. Başkan Zolan’ın 258 vizyon proje içinde açıkladığı Yeni Çevre Yolu, Doğu Çevre Yolu, Güney Çevre Yolu ve Akvadi - Akhan Çevre Yolu projesi Denizli’yi adeta kuşatacak. İzmir yolu Antalya yoluna, Antalya yolu da Ankara yoluna bağlanarak uzaklar yakın olacak; projelerin tamamlanmasıyla şehirlerarası ve kent merkezi trafiği tamamen birbirinden ayrılacak.

Başkan Zolan’ın “Ağır ve yoğun trafiğin Denizli içinden geçerek şehir içi trafiği alt üst etmesine izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizin desteği, bizim de gayretimizle yeni çevre yollarını açarak ulaşımda önemli sorunlardan bazılarını çözmek istiyoruz” dediği o projeler şöyle:

HONAZ TÜNELİ BİTECEK, YENİ ÇEVRE YOLU AÇILACAK

Şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Honaz Tüneli’nin yapımının kısa sürede tamamlanarak yeni çevre yolunun hizmete alınacağını belirten Başkan Zolan, "Böylece Denizli, önemli bir ulaşım arterine daha sahip olacak" dedi.

DOĞU ÇEVRE YOLU: ANTALYA YOLUNDAN ANKARA YOLUNA TRANSİT GEÇİŞ

Bağbaşı, Kınıklı, üniversite bölgeleri ile Ulus Caddesi’nden gelen trafik, yeni yapılacak Doğu Çevre Yolu ile Ankara - Antalya Çevre Yolu’na bağlanacak. Kayıhan, Karakurt ve Kale mahallelerinden geçerek Ankara yoluna ulaşacak Doğu Çevre Yolu ile ilgili Başkan Zolan, “Çamlık, Bağbaşı ve Ulus’tan gelen trafiği Honaz tüneliyle yapılacak çevre yoluna bağlayan bir aksa aktaracağız ve böylelikle Ankara yoluna bağlayacak bir çevre yolumuz olacak” dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU: HEM ÇEVRECİ HEM ÇOK RAHAT

Şehir içi trafiğin rahatlaması amacı ile şehrin güneyinden geçecek yeni bir çevre yolu yapılacak. Yeni çevre yolu, Üçler bölgesindeki çevre yoluyla bağlantılı ve devamı niteliğinde olacak. Çevre yolu, Hallaçlar bölgesinden başlayıp Bereketler, Şirinköy, Yenişehir, Servergazi, Gerzele ve Kınıklı’dan geçip, Antalya bulvarına bağlanacak. Çevresel hassasiyetler dikkate alınarak, Denizli’nin akciğeri konumundaki Çamlık’ın altından tünel yöntemi ile geçilecek. Başkan Zolan, bu çevre yolunda doğaya büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtirken, “Askeri sahadan ikinci bir yol geçecek ve Çamlık’a ulaşacak. Doğa hassasiyetimiz üst düzeyde olduğundan, Çamlık bölgesindeki geçişin tamamını tünelle yapacağız.  Bu çevre yolu ile çevreye hiç zarar vermeden önemli bir eksiği gidermiş olacağız” diye konuştu.  

AKVADİ - AKHAN ÇEVRE YOLU

Karşıyaka ve Aktepe mahalleri, yeni bir çevre yolu ile Akhan Mahallesi’ne, oradan da Ankara yoluna bağlanacak. Böylece Denizli, yeni bir ulaşım arterine daha kavuşacak. Başkan Zolan, özellikle çalışan kesimin oturduğu bu bölgede yapılacak çevre yolunun servis güzergahı olacağını ve Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı kolaylaştıracağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 14:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER