banner249

Tin madencilerin sorunlarını dinledi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yeni maden kanunu görüşmeleri öncesi maden sektörünün temsilcileriyle toplantı yaparak, talep ve önerilerini dinledi. Yeni Maden Kanunu ile sektörün önemli sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını belirten Şahin Tin, “Yasanın muhataplarının beklentilerini karşılaması bizim için çok önemli. Yeni yasa ortak akıl ürünü olsun istedik. O nedenle sorunlarını birebir dinlemek için madencilerimizle buluştuk” dedi.

Tin madencilerin sorunlarını dinledi
banner240

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayi Odası’nda mermer sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Milletvekili Şahin Tin, DSO’daki toplantıda TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda bu hafta görüşülmeye başlanacak olan Maden Kanunu ile ilgili sektör temsilcilerinin talep ve önerilerini dinledi.

“İŞİN OCAĞINDA SİZLER VARSINIZ”

Milletvekili Şahin Tin, tekstil ve kablo gibi maden sektörünün de Denizli’de başı çeken sektörler arasında olduğunu ifade etti. Maden Kanunu’nun sektörün önünü açacak ve mevcut sorunlarına çare olabilecek kapsamda olması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “Bu nedenle burada maden sektörünün temsilcileriyle bir araya geldik. Her ne kadar milletvekili olarak yasaları biz hazırlıyor olsak da, sizlerin fikir ve görüşleri bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü işin ocağında siz varsınız. Sorunlara ve çözüm önerilerine vakıfsınız. Komisyonda sorunlarınıza tercüman olabilmek, sizler adına konuşabilmek için sizleri dinlemeye geldik” dedi.

“HEDEF BÜROKRASİYİ AZALTMAK”

Yeni Maden Kanunu’nun hazırlanmasında bürokrasinin azaltılması hedefiyle yola çıkıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Bu nedenle hazırlıkları devam eden yeni kanunda, önemli bir kamu geliri olan ruhsat bedeli ve devlet hakkı ile ilgili önemli değişikliklere gidilmesi hedefleniyor. Madenlerden alınacak olan ruhsat bedeli ve devlet hakkı oranları revize ediliyor. Madenlerimizin ihraç edilmesi ve uçuk türün üretimine yönelik tesislerin teşvik edilmesi hususları da tasarının detaylarında yer alması konusunda çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.

“SORUNLARI AŞMAK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Yaptırımlar konusunda da sektör temsilcilerinin dile getirdiği hususlara da açıklık getiren Milletvekili Şahin Tin, “Müsterih olun. Devletimiz hiçbir işletmemizin sırtına yük olacak, kambur oluşturacak bir adım atmaz. Elbette yaşanan bir takım zorluklar olacaktır. Ancak bunları çözmek, zamanında müdahale etmek de bizlerin görevidir. Bu sorunları aşmak konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Şunu belirtmek isterim ki; biz sadece maden kanunuyla alakalı değil, tüm sektörlerle ilgili yapılacak düzenlemelerde, konunun muhataplarıyla istişare yapmaya özen gösteriyoruz. Yeni çıkan kanunla sorunların büyük bir bölümünün aşılacağını, sektör temsilcilerinin beklentilerinin karşılık bulacağını düşünüyorum” dedi.

Maden sektörü temsilcileri de Milletvekili Şahin Tin’e yeni kanun ile ilgili olarak görüşlerini aldığı ve söz hakkı tanıdığı için teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER