banner249

Tavas’ta Milli Mücadele Günü coşkuyla kutlandı

99 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısı üzerine Denizli'den başlatılan çağrıya 16 Mayıs günü Tavas'tan ses geldi. Tavas milli mücadeleye ilk destek veren ilçe olması sebebiyle, Tavas Belediye Meclisi 03.11.2016 tarih 189 nolu kararı ile 16 Mayıs'ı Zeybekler Günü ilan etti.

Tavas’ta Milli Mücadele Günü coşkuyla kutlandı
banner240

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen çelenk koyma töreni, Tavas Belediye'sinin çelenginin sunulmasıyla başladı. Günün önemi hakkında konuşma yapan Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Emekli Albay İsmail Başlı " 15 Mayıs 1919'da Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin milli mücadele için yaktığı meşaleye 16 Mayıs' ta cevap veren Tavaslılar, büyük bir miting düzenleyerek Milli Mücadele ruhuna ortak olmuşlardır. Bu vesileyle Tavas Belediye Meclisimiz 16 Mayıs gününü Zeybekler Günü ilan etmiş ve Tavas'ın 1919' da gösterdiği milli mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmayı hedeflemiştir.

16 Mayıs 1919'da, atalarımızın başlattığı direniş meşalesini bugün aynı ruhla yüreklerimizde hissediyoruz. Kalbimiz, dünyanın dört bir tarafında haksızlığa maruz kalan Müslümanlar için aynı hissiyatla atıyor. ABD' nin orta doğuda fitneyi körükleme projesi olan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail Devleti'nin Filistinli kardeşlerimizi katledişi, kalbi vatanı ve dini için atan hiçbir Müslüman'ın kabullenebileceği bir şey değildir. Tavas halkı, haksızlığa ve zulme karşı mücadele eden Filistinli kardeşlerinin yanındadır" dedi.

Programa Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Garnizon Komutanı Asteğmen Yalçın Yaman, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri,  daire amirleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Tavas Halkı katıldı.

Program Türk bayraklarının dağıtılmasıyla sonlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER