banner249

Tavas’ta 23 Nisan’da fidanlar toprakla buluştu

Tavas Belediyesi Daha Yeşil Bir Tavas için ağaçlandırma seferberliğini sürdürüyor.

Tavas’ta 23 Nisan’da fidanlar toprakla buluştu
banner240

Çevre Koruma Dergisi işbirliğiyle yürütülen “Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Çevre” ağaç dikim projesinde 1000 adet Toros Sediri, Akyar Göleti mevkiinde toprakla buluşturuldu.

Ağaç dikim törenine, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Çevkor Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe, Tavas Belediyesi çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir yeşil bir çevre olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Tavas Belediyemiz ve ÇEVKOR işbirliğinde başlattığımız ağaçlandırma faaliyetiyle 1,5 metre boyunda 1000 adet Toros Sediri fidanını toprakla buluşturduk.  Bugün ayrı bir gün, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.  Bu önemli günde geleceğimiz olan yavrularımıza daha yaşanabilir mekânlar bırakmak için ağaç dikiyoruz. Yeşili sevip doğayı korumalı ve gelecek kuşaklara temiz bir yaşama alanı bırakmalıyız.  Ağaç dikmeyi özendirmeliyiz. Ağacın insanlar için birçok faydası bulunmaktadır. Ağaç dikerek doğada var olan düzen korunmakta ve ekolojik sisteme fayda sağlanmaktadır. Ülkemizin dört bir yanında çevreyikoruma adına yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Sayın Ayhan Tokuştepe nezdinde ÇevreKoruma Dergisi çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu konuda katılımcı firmaların vermiş oldukları destekler için de çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tören sonrası fidan katkısında bulunan çevreci firmalara plaket verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER