banner249

Sudan heyetinden Başkan Zolan'a ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen Sudan Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun Sudan Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Sudan heyetinden Başkan Zolan'a ziyaret
banner240

Bir dizi ziyaret ve program dolayısıyla Denizli’ye gelen Sudan heyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudan Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun,  Sudan Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani, ve beraberindekiler katıldı. Kuzey Kordofan Valisi Haroun, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Vali Haroun, “Burada sizinle olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ülkelerimiz stratejik ortaklık anlaşmalarına imza attılar. Sudan ve Türkiye’deki şehirlerin kardeş şehir olmasını istiyoruz. Örnek proje iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirir. Şehriniz çok güzel, tarihi bir şehir. Bu sizin gelişmişliğinizi, gelişmeye devam edeceğinizi ve daha da ileriye gideceğinizi gösteriyor” diye konuştu. Sudan Büyükelçisi Elkordofani ise, ev sahipliği nedeniyle Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti.

“SUDAN’A BAKIŞIMIZ KARDEŞE BAKIŞ ŞEKLİNDEDİR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“Bizi mutlu ettiniz. Bizim Sudan’a bakışımız kardeşe bakış şeklindedir ve her geçen gün ilişkilerimiz güçleniyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu ilişkiye çok önem veriyor. Değerli milletvekilimiz Şahin Tin, Sudan ile ilgili büyük gayret sarf etti. Bu işi heyecan ve şevkle yaptı" dedi. Kardeş şehir sözlerinin resmiyete dökülmesi inancını taşıdığını belirten Başkan Osman Zolan, “Belediyemiz adına karşılıklı işbirliği, tecrübe ve bilgi paylaşımı çok önemli olacaktır. Bu durumdan iki ülke ve şehirlerimiz kazançlı çıkacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan, heyet ile cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER