banner249

Seyir tepesi’ne muhteşem açılış

Pamukkale Belediyesi’nin en özel projesi olan ve Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı  Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin ilk etabı olan Şelale Bahçe düzenlenen muhteşem bir törenle hizmete girdi. Yusuf Güney ve Naira’nın konseri ve lazer gösterileri ile dikkat çeken açılışta konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “5 yılda geleceğe imza attığımız bir çok eser oldu. Millet Bahçesi bu eserlerin en özeli. Bu proje tamamlandığında en az 2 milyon turist çekeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

banner240

Pamukkale Belediyesi, vizyon projelerinin en özeli olan Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin açılışını ilk etap olan şelale bahçe ile gerçekleştirdi. Orman ve Çevre Bakanlığı’na başvuru yapılan 1550 projenin en büyüğü olan ve Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olma özelliğine sahip Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin ilk etabı olan Şelale Bahçe’nin açılışı muhteşem oldu.

ÜNLÜ İSİMLER GELDİ

Pamukkale Belediyesi’nin bu özel projesinin açılışı için bir çok önemli isim Denizli’ye geldi. Ünlü sanatçılar Yusuf Güney ile Naira ile Türk Milli Takımının ve Galatasaray’ın eski yıldızı teknik direktör Ergün Penbe ile ünlü sunucu Emre Tilev ile ulusal ve yerel basın temsilcileri Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi ve Seyir Tepesi’nde yapılan geziye katıldılar. Ünlü isimler yapımı devam eden bu önemli esere hayran kaldı. Gün boyunca vatandaşlar merak ettikleri bu özel projeyi yakından görmek için Kınıklı Mahallesi Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi üzerinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü yanındaki alana geldiler. Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin açılışı Denizli protokolünü bir araya getirdi. Vali Hasan Karahan, TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile kent protokolünün katıldığı törende Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin tanıtım filmi izlendi.

TARİHİ BİR GÜN

Törende ev sahibi olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, açılış konuşmasında Denizli olarak tarihi bir güne tanıklık yapıldığını ifade ederek, “2014-2019 yılları için Pamukkale ilçesinde belediye başkanı olarak bana verilen emanete karşılık başkan yardımcılarım ve meclis üyeleri ile tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte çok önemli projelere imza attık. Sağlıktan eğitime, turizmden  çevreye kadar ilçede yaşayan vatandaşlarımızın hayatına dokunduk. Bence biz tarihe çok önemli notlar düştük. Bundan dolayı onurlu ve gururluyum” dedi.

CESUR KARARLAR ALDIK

Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin proje çalışmalarının 2016 yılında başladığına dikkat çeken Başkan Gürlesin, “Buranın tahsisi ve projelendirmesi 8 ay sürdü. Buraya projeyi yapmak için defalarca Ankara’ya gidip geldim. Burada alın teri ve nakış nakış işlenen bir eser var. Bu tür kararları almak riskli olduğu kadar cesaret de ister. Biz bu cesareti göstererek daha 5 yaşındaki bir belediye olarak bu devasa projeyi hayata geçirdik. Daha önce bozuk makilik vasfa sahip 405 bin dönüm alanı yaşam alanına dönüştürdük. Eleştiriler de oldu. Ama biz kullanılmayan taş ocağından kalan atıl alanı bugün Türkiye’nin en büyük yapay şelalesine dönüştürdük. 31 Mart itibariyle bu devasa projenin altyapısal olarak yüzde 90’ı montaj alanı olarak da yüzde 75’i olmak üzere toplamda yüzde 80’ni tamamlanmış olacak. 2018 yılının Şubat ayında başlayan ve 14 ay süren çalışmalarda gelinen nokta bu olacak. 7 etaptan oluşan bu yaşam alanının ilk etabı olan şelale bahçe aynı anda 1000-1500 kişiyi ağırlayabilecek olan potansiyele sahip. Buraya Denizli halkı ile birlikte üniversitede yer alan 61 bin 500 öğrencinin de yoğun olarak kullanmasını bekliyoruz” dedi.

GUİNNESS’E ADAY OLACAK

Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi çerçevesinde yapımı tamamlanan ve montaj aşamamasında olan dev horoz heykelinden de bahseden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kaidesi 11 metre olan 16 metrelik dev horoz heykel montaj aşamasına geldi. Çok özel olarak üretilen bu heykel hem büyüklüğü hem de yapım şekli adına Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek nitelikte. Bu konuda da Pamukkale’nin adını duyurmak istiyoruz. Horoz Denizli’nin hemen hemen her yerinden görülecek ve haftanın her günü farklı bir renk ile ışıklandırılacak” diye konuştu. Projenin çevreci yönüyle de ilgili bilgiler de veren Başkan Gürlesin, “Biz bu projemizde her projemizde olduğu gibi çevre konusunda duyarlılık gösterdik. Bugüne kadar 5 bin ağaç diktik. Makilik olan bu alanda proje sonuna kadar dikilecek olan ağaç sayısı 25 bin olacak. Ayrıca bugüne kadar 100 bin metrekare yeşillendirildi. Bu proje Denizli’nin çekim merkezlerinden biri olacak. Kente gelen turistler mutlaka buraya da uğrayacaktır. Biz yıl içinde 2 milyon kişinin Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi’ne gelmesini bekliyoruz. 31 Mart seçimlerinde bize 5 yıl önce verilen emaneti büyük bir onur ve gururla yeni sahibine teslim edeceğiz. Ama ben ve tüm çalışma arkadaşlarım muhteşem eserlerle Türkiye’ye örnek olacak projelerin altına imza attık. Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin Pamukkalemize, Denizlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ZOLAN: “GÜRLESİN İZ BIRAKTI”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 2014-2019 yılları arasında Pamukkale’ye önemli hizmetler verdiğini belirterek, “Başkan Gürlesin 2014 yılında belediye kurulur kurulmaz hizmet etmeye başladı. İl Genel Meclisi Başkanlığı’ndaki tecrübesiyle ilçeye çok önemli hizmetler sundu. Halkın her kesimine dokunan bir çok projeye hayat verdi. Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi bu hizmetlerden en önemlileri arasında geliyor. Bu tesis Denizli turizminin de önemli parçalarından biri olacak. Buraya gelen bir daha gitmek istemeyecek. Giden ise tekrar gelmek isteyecek. Ben 2014-2019 yılları arasında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in iz bırakan hizmetler yaptığına inanıyorum. Kendisine de bugüne kadarki çalışmaları için Denizli ve Pamukkale halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise Pamukkale Belediyesi’nin bu önemli eserinin kente ayrı bir hava katacağını anımsatarak, “Bu proje uzaktan kolay gibi görünüyor ama yakına gelince verilen emeğin büyüklüğü anlaşılıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin bu eserle Denizli için önemli bir tesisin kazanılmasını sağlamıştır. Kendisine ve bu eserin ortaya çıkmasına katkısı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.  Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız ise Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’ne 6 ay önce geldiğini belirterek, “O zaman bu kadar etkileyici olduğunu fark etmemiştim. Ama bugün muhteşem bir eser ortaya çıktığını gördüm. Bu tür projeler Denizlimiz için büyük kazançlardır. Başkan Hüseyin Gürlesin ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

HİZMET AŞKIYLA YANIYOR

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de yaptığı konuşmada Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’den övgüyle bahsetti. “Bugün Denizli için muhteşem bir gün” diyen Tin, “Başkan Gülesin partimizin Denizli’deki kurucularından. Hizmet aşkıyla yanan, büyük fedakarlık yapan önemli bir isim. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Allah razı olsun. Büyük işlere ve projelere imza atarak Denizli’nin adını Türkiye’ye duyurdu. Eğitimden, sosyal belediyeciliğe kadar her konuda önemli projeleri hayata geçirip Pamukkale halkının hizmetine sundu. Seyir Tepesi bana göre tam seyirlik olmuş. Tamamlandığında Denizli’nin önemli eserlerinden biri olacak. Pamukkale Belediyesi, kurucu başkanı Hüseyin Gürlesin ise büyük eserleri hayat geçirmiştir. Açılan bu projemiz Pamukkale baştan olmak üzere Denizlimize hayırlı olsun” dedi.  TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise Başkan Gürlesin’in gelecek yıllarda değerinin daha da çok anlaşılacağı dev eserleri ortaya koyduğunu belirterek, “Başkan Gürlesin eserleriyle vizyonunu ortaya koydu. Sadece bu değil 5 yılda bir çok projesini hayat geçirdi. Bu muhteşem eser de gelecekte değeri daha çok anlaşılacak olan bir proje. Halkımızın zaman geçirmek için gelebileceği doğa ile baş başa kalabileceği bu muhteşem eser Pamukkalemize ve Denizlimize hayırlı olsun” dedi.

PLAKETLER VERİLDİ

Vali Hasan Karahan da konuşmasında Denizli’nin bölgenin en güzel illerinden biri olduğunun altını çizerek, “Denizli çok güzel günler geçiriyor. Bu ilde herkes şehrin daha da güzel olması için neler yapılacağını düşünüp güzel eserleri ortaya çıkarıyor. Millet Bahçesi de bu eserlerin başında yer alıyor. Sayın başkan bu proje için ekibiyle birlikte büyük emekler verdi. Kendisini ve ekibini kutluyor, eserin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Özgür Balcı’nın plaketini Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu’ya takdim etti. Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin yapımını sağlayan Makroyol A.Ş’nin sahibi  Selim Özderya ile projenin çizimini yapan By Teknik firmasının yetkilisi Azer Özgür’e plaketleri Başkan Gürlesin tarafından verildi. Plaketlerin ardından Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin açılış kurdelesi İl Müftüsü Ahmet Aşık’ın duaları ile kesildi.

YUSUF GÜNEY VE NAİRA COŞTURDU

Pamukkale Belediyesi Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin ilk etabı olan Şelale Bahçe’nin açılışında coşku konserle devam etti. Binlerce Denizlilinin katıldığı açılışın ardından ünlü sanatçı Yusuf Güney sevilen şarkılarını seslendirdi. Konserin ardından ünlü sunucu Emre Tilev’in yönettiği  ve Galatasaray’ın eski milli futbolcusu teknik direktör Ergün Penbe, gazeteciler Hakan Çelik ve Murat Ağca ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Orman Bölge Genel Müdürü Mustafa Korucu’nun da katıldığı panelle devam etti. Panel sonunda Başkan Gürlesin katılımcılara plaket ve çiçek takdim etti. Gecenin finali ise Dj performans eşliğinde lazer gösterisi ve Naira Konseri ile yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019, 09:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER