banner249

Sarayköylü Öğrenciler Atık İlaçlarla Farkındalık Yarattı

İlçe halkını atık ilaçlar konusunda bilinçlendirmek amacıyla hayata geçen ‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin’ projesinin öğrenciler üzerinde de farkındalık yaratılması amacıyla resim yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.

Sarayköylü Öğrenciler Atık İlaçlarla Farkındalık Yarattı
banner240

Sarayköy Kaymakamlığı, Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bir araya geldiği ‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin’ adlı proje ile ilçe halkı atık ilaç konusunda bilinçlendiriliyor.

Denizli’de ilk kez hayata geçen ve Sarayköy Sağlık İlçe Müdürlüğü’nün sahibi olduğu Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim adlı proje ile hem insan sağlığı hem de çevre kirliliğine sebebiyet veren atık ilaçlar konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

İlçe halkının bilinçlendirilmesinin yanı sıra atık ilaç farkındalık projesi ile okullarda seminer verildi. Ardından da Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin adlı resim yarışması düzenlendi. Resim yarışmasına katılan resimler arasından başarılı olanlar seçildi. İlkokul kategorisinde Beylerbeyi İlkokulu’ndan İrem Su Çalışkan birinci, Tosunlar İlkokulu’ndan Özge Özkan ikinci, Sakarya İlkokulu’ndan Ave Sveht üçüncü olurken ortaokul kategorisinde Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokul öğrencisi Reyhan Aldemir birinci, Gazi Ortaokulu’ndan Esma Naz Coşar ikinci, Hazal Erhan üçüncü, Damla Korkulu dördüncü oldu.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çabuk öğrencileri tebrik ederek başarı belgelerini takdim etti.

Daha sonra ilçe protokolü Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılan  “Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin” adlı resim sergisini gezdi. Serginin 31 Aralık pazartesi gününe kadar açık olacağı bilgisi verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER