banner249

Sarayköy’de develer havutlarını törenle giydi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde güreş yapacak develer için deve semeri olan ‘havut’ giydirme töreni düzenlendi.

Sarayköy’de develer havutlarını törenle giydi
banner240

Sarayköy ilçesinde 31 Aralık’ta düzenlenecek olan 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşi Festivali öncesi, develere havutlarının giydirilmesi ile bir tanıtım yapıldı. Sarayköy Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak festival öncesi ilçedeki vatandaşlar, develerine sabahın ilk saatlerinde havut giydirerek süsledi. 40’a yakın devenin havut giydirildiği törene Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, deve sahipleri ve vatandaşlar katıldı.
Develerin havut giydirilmesinin ardından kazasız belasız bir deve güreşi sezonu için 2 bin kişilik yemek hayrında bulunuldu. Ardından develer antrenman güreşi yaptı.


Türkiye’nin tek doğal arenasının Sarayköy’de olduğunu hatırlatan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Devecilikle uğraşmak ayrı bir emektir. Bakımı, süslemesi, havutu, antrenmanı hepsi bir telaştır. Bunların hepsi sistematiklik içerisinde geçmek zorundadır. Bir sporcunun müsabakaya hazırlandığı gibi develerde müsabakaya tüm organizasyonlarıyla, idmanlarıyla, kıyafetleriyle, aksesuarlarıyla hazırlanırlar ki bu saydıklarımız güreşin olmazsa olmazlarıdır. Bugün kazasız belasız bir organizasyon için ‘Bismillah’ dedik. Bu güzel organizasyonda bu güzel kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışacağız. Sarayköy 3 nesil boyunca deve güreşinde adını duyuran ilçemiz. Gelecek kuşaklara bu kültürün aktarılması için belediye olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.
31 Aralık’ta yapılacak 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşi Festivali’ne tüm vatandaşlarını davet ettiklerini kaydeden Başkan Özbaş, “Kış Festivalimizin en önemli ayağı olan deve güreşi festivalimize güçlü bir katılım bekliyoruz. Çünkü 31 Aralık’ta deve güreşi yapan başka bir yer olmayacak. Ayrıca çok üst düzey popüler develer burada olacak. Tüm vatandaşlarımızı kış turizmimiz olan deve güreşi festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER