banner249

Rektör Bağ: ‘Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz’

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Bağ: ‘Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz’
banner240

“1922 yılında Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zaferi, 1919’da çeşitli zorluklar ve türlü imkânsızlıklar içinde başlatılan istiklal mücadelesinin devamı olarak şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer almıştır.

96. yılını kutladığımız, ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un zaferle sona ermesi, Türk milletinin asla bağımsızlığını terk etmeyeceğinin ve bu uğurda zor şartlara rağmen canları pahasına mücadele verebildiğinin bir kanıtı olarak tarihe geçmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.’ sözünden hareketle,                                                                                           bundan 96 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı düsturda olmanın onuru ve gururuyla ödün vermeden muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefine milletçe ilerlemekteyiz. Tarihte olduğu gibi bugün de Türk milleti kendisini bu kutlu yürüyüşten alıkoymak isteyen terör örgütlerinin, çeşitli şer odaklarının ve çetelerin hain saldırılarına aldırmadan dayanışma, birlik ve beraberlik iradesinden ödün vermeden, gayretle mücadelesini sürdürmektedir.

Pamukkale Üniversitesi olarak birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençler yetiştirmeyi amaçladığımızı bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.

Pamukkale Üniversitesi ailesi adına, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Taarruz’un Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını sonsuz saygı ve minnetle yâd ederim. Bu vesileyle, canlarıyla bu toprakları biz Türk milletine vatan yapmış aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anarken, her biri içinAllah’tan rahmet dilerim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER