banner249

Pamukkale Belediyesi’nden işaret dili kursu

Pamukkale Belediyesi sosyal belediyecilikte öncü olduğunu bir kez daha ispatlayarak, ücretsiz işaret dili kursu düzenledi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kurulduğumuz günden bu yana engellilerimizin engelini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. İlk kez işaret dili kursu düzenledik. Kurslar sonunda Pamukkale’deki engellilerin engellerini aşmasını sağlıyoruz” dedi.

banner240

Pamukkale Belediyesi, sosyal belediyecilikte örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Pamukkale Halk eğitim Merkezi işbirliğiyle, Pamukkale Belediyesi tarafından ücretsiz işaret dili kursu açıldı. Bu güne kadar engellilerin engellerini aşması amacıyla bir çok projeyi hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, işitme engellileri de unutmadı.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenledikleri ilk ücretsiz işaret dili kursuna katılımın kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, “Her birimiz engelli adayı. Bu bilinçle belediye olarak her türlü engeli olan vatandaşlarımıza yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bedensel engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye, yatalak hastalarımız için hasta yatağı, görme engelliler için de konuşan saat ve baston gibi imkânlar sağlıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımızın engelini aşmalarına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz işaret dili kursu açtık. İşaret diliyle kendini ifade etmeye çalışan bir vatandaşımızı bizler anlamadıktan sonra hiçbir anlamı yoktur. Bu nedenle bizler de Pamukkale Belediyesi olarak bir farkındalık oluşturmak için özellikle kamu kurumlarında çalışanların katılımını beklediğimiz işaret dili kursu düzenleyerek, işitme engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarında kolaylıkla kendileriyle iletişim kuracak kişi sayısını artırmak istiyoruz” dedi. Pamukkale Belediyesi Çınar ek hizmet binasında gerçekleşen ücretsiz işaret dili kurslarının ilkine 18 vatandaş başvuru da bulunarak, hafta da üç gün süren kurslar Temmuz Ayı’nın başında başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, iki ay sürecek kurs sonunda, katılımcılara Milli Eğitim onaylı sertifika vereceklerini de belirtti.

KURSİYERLER, “BİZİM TOPLUMSAL BİR VAZİFEMİZ”

Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz işaret dili kurs eğitmeni Aysun Pala, kursun ihtiyaç olan bir konuda olduğunu belirterek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ve kursa katılanlara çok teşekkür etti. Kurslara katılan vatandaşların birçoğunun kamu kurumlarında çalıştığını ve sürekli vatandaşlarla iletişim halinde olan insanlardan oluştuğunu ifade eden Pala “İleride hepimizin ne olacağı belli değil, hepimiz engelli adayıyız, hepimiz birer işitme engeli adayıyız. Bu nedenle bu işaret dilini öğrenmemiz önemli. Umarım ilerde meslek hayatlarında ve sosyal yaşantılarında işitme engellilere çok faydaları olur” dedi. İşitme engelli vatandaşlarla günlük hayatta ve iş hayatında gerekli olabilecek temel konuşma eğitiminin verildiği kurslara katılım sağlayan Meryem Şencan, Songül Ahat, Emine Zühal Arıkan Öğüt, Pamukkale Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederek, “Öncelikle bir dil bir insan diye düşünerek bu kursa katıldık. İş hayatında, sosyal hayatımızda işitme engelli arkadaşlarımızla anlaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bize bu imkânı sağladığı için Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederiz. Sokakta gördüğümüz, çalışırken yanımıza gelen işitme engelli vatandaşlarımıza faydamız olsun istedik. Bunun bizim toplumsal bir vazifemiz olduğunuz düşünüyoruz” dediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER