banner249

Orada Duruverseydi Zaman ‘Kemal’ tiyatrosu büyüledi

Sanatçı Pınar Ayhan’ın, Orada Duruverseydi Zaman “Kemal” isimli müzikal belgeseli, 19 Mayıs 1919’un 100.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Denizlililer ile buluştu. Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, Atatürk’ün hayatının anlatıldığı gösteride duygu dolu anlar yaşadı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çok keyifli bir gösteriydi. Merkezefendili hemşerilerimin Pınar Hanım ile buluşmasını istedim. Söz veriyorum, Merkezefendi yeni dönemde sanatla konuşulacak” dedi. Pınar Ayhan ise, “Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin ülkesinde de böyle Belediye Başkanı olmalı. Selam olsun ülkemin bütün Mustafa Kemal’lerine” diye konuştu.

Orada Duruverseydi Zaman ‘Kemal’ tiyatrosu büyüledi
banner240

Merkezefendi Belediyesi’nin 19 Mayıs 1919’un 100.yıldönümü etkinlikleri Sanatçı Pınar Ayhan’ın, Orada Duruverseydi Zaman “Kemal” isimli müzikal belgeseli ile sona erdi. Sanatçı Pınar Ayhan, Orada Duruverseydi Zaman “Kemal” isimli müzikal belgeseli ile Merkezefendi Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı gösteriye Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Denizli Belediyesi eski başkanları Alı Marım ve Ziya Tıkıroğlu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz ile Fatma Atıcı Bakcan, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serdar Alayont ve çok sayıda izleyici katıldı.

İki perdeden oluşan gösteride sanatçı Pınar Ayhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumundan ölümüne, dönüm noktalarından devrimlerine, mücadelesinden liderliğine, bilineninden bilinmeyenine kadar birçok hikâyesini müzik ve slayt ile birleştirerek izleyiciye sundu. Duygu dolu anların yaşandığı gösteride Pınar Ayhan, Atatürk’ün sevdiği şarkıları da seyircilerle birlikte seslendirdi. Pınar Ayhan, ‘Efelerin Efesi’ni de bir efenin eşliğinde söyledi. 1881-1938 tarihleri arasında izleyicileri zaman yolculuğuna çıkaran gösteri, sirenlerin çalması ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına yapılan saygı duruşuyla sona erdi. Bu eşsiz gösteri, Denizlililer tarafından tam not aldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, gösteri sonrası sanatçı Pınar Ayhan’ı tebrik ederek çiçek verdi. Başkan Doğan, “Milli mücadelenin 100. yılında büyük ve tek önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere samsuna çıkışının 100. yılı kutlu olsun. Merkezefendi Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşkuyla kutladık. Son etkinliğimiz olan Pınar hanımı buraya konuk ettik. Öncelikle ben kendilerine nazik davetimizi kırmayıp bizleri onurlandırdığı için çok teşekkür ederim. Çok keyifli bir gösteriydi. Kendilerini daha önce de izleme fırsatım oldu. Merkezefendili hemşerilerimin de buluşmasını istedim. Ben kendisine ve tüm ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Siz hemşerilerimize bir söz veriyorum, Merkezefendi yeni dönemde sanatla konuşulacak” dedi.

Sanatçı Pınar Ayhan ise, “Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin ülkesinde de böyle Belediye Başkanı, böyle Kaymakam olmalı. Gerçekten bu nazik ve çok kıymetli daveti aldığımız günden beri heyecandan yerimizde duramıyorduk. Neden heyecanlandığımızı gelip de salonun bu halini görünce, sizlerin lütfedip koşa koşa buraya geldiğinizi görünce anladık. Var olun, sağ olun. Hakikaten selam olsun ülkemin bütün Mustafa Kemal’lerine. Bütün ekibim adına sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizlili vatandaşlar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin özlendiğini ve devam etmesi gerektiğini söylediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER