banner249

Nasıl Seviye’li olunur?

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı için 5. Ve 9. Sınıfa öğrenci kayıt kabul kriterleri nelerdir?

Nasıl Seviye’li olunur?
banner240

  • Denizli Özel Seviye Okulları LGS ‘de (Liseye Giriş Sınavı) almış olduğu sonuçtan YEP’e ( Yerleştirmeye Esas Puan) göre öğrenci kaydı yapmaktadır. Sınavdaki tüm derslerin ortalama puanları 6. , 7. ve 8 . sınıf ortalamaları yerleştirmeye esas puanın hesaplanmasında kullanılmaktadır.
  • 9.sınıf kayıtlarımızda %10 dilimi içerisinde başarı göstermiş tüm öğrencilere kayıt fırsatları sunmaktayız. Aynı zamanda şehit çocuklarına istenilen başarı diliminin altında olsalar dahi okulumuzda ücretsiz eğitim verilmektedir.
  • 5. Sınıflarda da 4.sınıf not ortalaması 95 ve üzeri olan öğrenciler de bu kayıt avantajlarından da yararlanabilmektedir. Aynı zamanda 5.sınıflarımıza yabancı dil (Almanca-Rusça-İngilizce) ağırlıklı hazırlık programı uygulanmaktadır.

Kayıt dönemi ne zaman ?

-Mart ayı içerisinde ön kayıtlarımız başlar ve eylül ayı sonuna kadar devam etmektedir.

  1. Seviye Okulları, öğrencileriyle ilgili not, devamsızlık ve ödev kontrol bilgilerini hangi kanallar ile velilerine ulaştırmaktadır?

-Okulumuzun kendi kurumuna ait kullanmış olduğu internet üzerinden her velinin kendisine ait, akıllı telefonlarla uyarlı uygulamasıyla hızlı bir şekilde bilgilerini ‘e-seviye’ programı aracılığıyla ulaştırmaktayız.

  1. Denizli Özel Seviye Okulları’nda bursluluk hakkı nasıl kazanılır?
  • Lisede öğrencilerimizin LGS’de göstermiş oldukları performansa göre akademik burs verilmektedir. Eğitim bursu 1 yıl geçerlidir. Öğrenciler her yıl bursluluk sınavına girebilmektedir. Ayrıca devlet teşviğine müracaat ederek oradan da indirim hakkı kazanabilirler.

500 puan üzerinden ,

-%5 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrenciler %40

-%5-%10 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrenciler %30

-%10-%15 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrenciler %15

burs verilmektedir.

  1. Burs olmadan liseye kaydolan bir öğrenci sonraki yıllarda burs alabilir mi?

-Evet burs alabilir. Her düzeye uygun yapılan bursluluk sınavından başarı dilimine girmiş olan tüm öğrencilerimize fırsat verilmektedir.

  1. Yurt içi ve yurt dışı bir üniversiteyi hedefleyen öğrenciler için nasıl bir yol izlenecek ?

-Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretim süresi boyunca yoğun ve dengeli bir şekilde üniversiteye hazırlık programı uygulamaktayız. 8. Sınıfta olduğu gibi haftalık deneme sınavları aylık PDS ( performans değerlendirme sınavı ) ile hem gelişimlerini gözlemleme hem de bireysel hedef belirleme çalışmaları 9.sınıfın başından itibaren başlatılmaktadır.

10. ve 11. Sınıflarda YKS (TYT ve AYT) hazırlık programı dengeli ve yoğun bir şekilde uygulanmaktadır.

- 12. Sınıflarda ise ağustos ayında başlayan tam günlük hızlandırma programı ile dönem boyunca ortalama 50 deneme sınavı yapılmaktadır.

- Okulumuzun Rehberlik Birimi her öğrencinin akademik ilerleyişini denetliyor ve kısa süreli hedef çalışmaları ile öğrencilerimizin eksiklerini giderme konusunda gerekli çalışmaları yapmaktadır.

-5. Sınıftan 12.sınıfa kadar tüm sınıflarımızın özel danışman öğretmeni bulunmaktadır.

-Kariyer yolculuğunda kendini keşfetmesi ve kendisini tanımasını sağlayacak bireysel, eğitsel ve mesleki alanda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmeti sağlanmaktadır.

  1. Lisede uluslararası programınız var mı ?

-Okulumuz AIESEC üyesidir. Her yıl 15 ülkeden gelen misafirlerimizi okulumuz öğrencileri ile birlikte 6 hafta ağırlamaktayız. Ve okulumuzdan mezun olan tüm öğrencilerimiz de AIESEC programından yurt dışında faydalanabilmektedir.

  1. Okulunuzda öğrencinin ileride akademik hayatı kolaylaştıracak dil eğitiminiz nasıldır?

-5.sınıftan itibaren akademik hayatının birçok dalında kolaylık sağlayacak Rusça, Almanca ve İngilizce olmak üzere 3 farklı dilde hem teorik hem de uygulamalı bir şekilde eğitim verilmektedir. Eğitim ve öğretimini vermiş olduğumuz bu diller üzerinden çeşitli organizasyon ve bir çok olimpiyat yarışmalarında aktif bir şekilde yer aldık. Ve bir çok başarıya da öğrencilerimiz ile birlikte imza attık.

  1. Seviye Okulları’nın öğrencilerine sunduğu sosyal ve kültürel faaliyetler var mıdır?

-Okul olarak misyonumuza bakılarak anlaşılacağı gibi öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel,resim,sporsal yönde yeteneklerini ortaya çıkaracak faaliyetleri sunmaktayız. Aynı zamanda Beşiktaş (BJK) Jimnastik Kulubü resmi basketbol alt yapısı olarak da Denizli’ye hizmet vermekteyiz.

  1. Seviye Okulları’nda bilimsel ve teknolojik çalışmalara destek programınız

var mı ?

-Evet var. 5.sınıftan itibaren Robotik ve Kodlama, Animasyon, Çizgi Film Yapma ve Scratch eğitimi sunmaktayız. Bunun yanında Tübitak’ın düzenlemiş olduğu bilimsel çalışmalara öğrencilerimizin yapmış olduğu robotlarla katılım gösterdik.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER