banner249

“Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. 

“Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz”
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 27 Aralık 1936'da yaşama gözlerini yuman üstat Mehmet Akif Ersoy'un sadece bıraktığı eserlerle değil insani ve ahlaki yönüyle de gelecek nesillere ışık olmaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin içinde bulunduğu o zor şartların acısını yüreğinde hissetmiş, milletin her ferdi gibi istiklal arzusuyla bir var oluş savaşı vermiştir" dedi.

Üstat Ersoy'un kişiliği ve eserleriyle milli ve İslami değerlerin en büyük savunucusu olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Milletimizin kahramanlıklarını; İstiklal Marşımızın her mısrasında, Çanakkale Şehitlerine şiirinde, Safahat’ın da ve tüm eserlerinde ince ince işleyerek hislerimize tercüman olmuş, milli mücadele ruhunun yaşatılmasında büyük emekleri olmuştur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin gönlünde tarifsiz bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Milli Şairimizi, ebediyete irtihalinin 81’inci seneyi devriyesinde saygı, minnet ve şükranla yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER