banner249

Makineciler ilk adımı attı…

Denizlili makinecilerin 2 yıldır sürdürdüğü mücadele, hayal olmaktan çıktı ve tahsis edilen 2 bin 40 dekarlık alana Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tabelası, düzenlenen törenle dikildi.

Makineciler ilk adımı attı…
banner240

Yaklaşık 2 yıldır süren zorlu bir mücadele sonucu, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı ve DSO Başkanı Müjdat Keçeci başta olmak üzere, Nihat Zeybekci’nin bakanlığı dönemindeki çabaları ,Denizli valisi Hasan Karahan, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katkılarıyla Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk adım atıldı ve 2 bin 400 dekarlık alana tabela dikildi.

Honaz’ın Gürlek Mevkii’ndeki alanda gerçekleşen tabela dikme törenine Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, MAKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MAKSİAD üyeleri, Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcı sanayicileri katıldı.

HAYALİMİZ GERÇEK OLDU…

Tabela dikimi töreninde bir konuşma yapan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, 2 yıl boyunca Denizli ile Ankara arasında mekik dokuduklarını, bu süre içerisinde dönemin ekonomi bakanlarından Nihat Zeybekci’nin ve Ak Parti Milletvekili Şahin Tin’in yoğun çabaları sonucu Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin programa dahil edildiğini belirterek şöyle konuştu:

“ İnşallah, yıllardır beklenen Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi levhasını diktik. Yakın zamanda binalarımız da dikilecek. Hem istihdam hem üretim açısından Denizlimize ve ülkemize önemli katkılarımız olacaktır. İlimiz tekstil merkezi durumunda. Tekstilde kullanılan birçok makineyi de bizlerin yapması gerekiyor. Denizli makineciler birlikte şaha kalkacak. 2.400 dekar alanımızın tamamından, 1.300 adet kullanım alanı çıkıyor. Şu anda 60’ın üzerinde yatırımcımız var. Bu sayının hızla artacağına inanıyoruz. Emeği geçen başta dönemin Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye, Ak Parti Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a, Sanayi Odası Başkanımız Sayın Müjdat Keçeci’ye, MAKSİAD Yönetim Kurulu Üyelerime, bize inanarak Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden talepte bulunan tüm makineci işadamlarımıza, emeği geçen ve  burada isimlerini sayamadığım herkese çok teşekkür ediyorum. Hayallerimiz gerçek oldu. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun.”

ÖNCELİK MAKİNECİLERE VERİLMELİ…

Ülkelerin kalkınmasında, makinecilerin büyük önemi bulunduğunu söyleyen DSO Başkanı Müjdat Keçeci “Dünya ile rekabet eder duruma geldik. Bu yıl en büyük ihracat artışını makineciler gerçekleştirdi. Bunun için de kaynak aktarımında öncelik makineciler verilmeli ”diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir OSB kurulması planlanıyorsa eğer, bence ilk önce makine OSB’lerin kurulmasını isterim.  Bizim mühendislerimiz çok yetenekli. Yeter ki fırsat verelim. Birçok ülkeden çok daha iyi makine üretimini gerçekleştirebiliriz. Bunun için de kaynak aktarımı, öncelikle makine sanayine aktarılmalı. İhracatta en büyük artış makine sanayinde oldu. Artık öyle nitelikli ve kaliteli makinalar üretiyoruz ki, dünya piyasasında rekabet eder duruma geliyoruz. Bir an önce Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin fabrikalarının temel attığımız günlerin de gelmesini temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

OLMAZ DENİLENİ, OLDURDUK…

Ak Parti Milletvekili ve aynı zamanda da MAKSİAD Kurucu üyelerinden biri olan Şahin Tin ise “Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi fikri ortaya çıktığında, birçok kişi ‘olmaz’ dedi. Ama, hep birlikte el ele vererek, olmaz, denileni, oldurduk” diyerek şöyle konuştu:

 “2 yıldır süren yoğun uğraşı sonucu bu aşamaya geldik. Birçok kişinin, bu olayın gerçekleşme ihtimaline çok sıcak bakmadığı bir ortamda, bir çok kişinin inanmadığı bir ortamda, bu günlere gelindi. Bugün Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin levhasını  astık. Şahsım, Bakanım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Sanayi Odası Başkanım, MAKSİAD başkanım bu işin olması için çok emek harcadık. Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne Denizli’nin, hatta Türkiye’nin ihtiyacı var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER