banner249

Kurban vekalet fiyatları belli oldu

Geçtiğimiz yıl kurban vekaletinde Türkiye 9. su olan Kızılay Denizli Şube Başkanlığı kurban vekaleti almaya başladı. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Denizli halkına çağrıda bulundu.

Kurban vekalet fiyatları belli oldu
banner240

Kurban Bayramı öncesine kurbanlık fiyatlarının belli olması sebebiyle Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu basın açıklaması yaptı. Kurban fiyatlarının ne kadar olduğunu ve vekalet şartlarını dile getiren Otçu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Kurbanlarının yurt içinde kesilmesini isteyen vatandaşlarımız için kurban vekaleti fiyatı 750 TL. Kurban ibadetinin yurt dışında yapılmasını isteyen vatandaşlar için kurban vekalet fiyatı 590 TL. Kesimler yurt içinde gerçekleşirse etler yurt içinde dağıtılıyor, kesimler yurt dışında gerçekleşiyorsa etler yurt dışında dağıtılıyor. Türkiye çapında ki tüm et ve süt kurumları kurban bayramında sadece Kızılay’a hizmet veriyor” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR

“Kurban kesimleri Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe kadar devam ediyor” diyen Otçu, “Türk Kızılay’ının almış olduğu kurban vekaletleri Türk Kızılay’ının veteriner hekim nezaretinde, kameraman nezaretinde, müftülükten bir din görevlisi nezaretinde, noter nezaretinde yapılıyor. Kurban kesimleri Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe kadar devam ediyor. Et ve Süt Kurumunda kesilen hayvanlar ilk olarak dinlenme odasına sonra soğuk hava deposuna daha sonrasında işlenmiş et olarak raf ömrü 18 ay olan konserve kutularda muhafaza ediliyor ve yıl boyu ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor’’ dedi.

KURBAN VEKALETİ’NDE KARKAS  ET OLARAK 150 KG GEÇERLİ

Denizli Kızılay’ı Şube Başkanı Erdal Otçu kurban vekaletinde oldukça titiz çalışıldığını dile getirerek, “Her bir hayvanın karkas et olarak 150 kg olması gerekiyor. Kızılay Kurban Vekaletine oldukça dikkatli ve titiz yaklaşıyor. Vatandaşlarımız eğer evelerinden çıkamayacak durumda iseler bize telefon ettikleri takdirde biz evlerine giderek vekalet alabiliyoruz’’ Dedi.

KURBAN VEKALETİ’NDE TAKSİT İMKANI

Kızılay Başkanı Erdal Otçu, sözlerini, “vekalet ödemelerinde kredi kartı da kullanabileceğini ve bunun yanında Halk Bankası’nın paraf kartını kullananlara da 4 taksite kadar imkan sunduklarını. Bu yılki gelecek olan Kurban Bayramının tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini istediğini belirtti. Konuşmalarına şu açıklamalarla devam eden Otçu, “Geçen yıl Kurban Vekaletin de tüm Türkiye’de dokuzuncu olmuştuk inşallah bu yılda halkımızın destekleriyle yine güzel bir derece almayı ümit ediyoruz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlar için iletişim bilgilerimiz  0 258 264 43 43” diyerek tamamladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER