banner249

Kadın Meclisi’nden “Kahramanlık Türküleri” konseri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında "Kahramanlık Türküleri" konseri düzenledi.

Kadın Meclisi’nden “Kahramanlık Türküleri” konseri
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kahramanlık Türküleri konseri düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Özen, Türk milletinin bağımsızlığından asla ödün vermediğini belirterek, "Bizler vatan söz konusu olduğunda, 'ben', 'sen' değil, 'biz' oluruz. Tek yürek oluruz. Çanakkale’yi geçemediler, Kurtuluş Savaşı’nda ezemediler, 15 Temmuz’da başaramadılar. Karşılarında Türk ulusu var, biz varız. Türk milleti her zaman destan yazmıştır. Biz böyle bir ulusuz. Her zaman Türk ulusu için, bu vatan için göğsümüzü siper ederiz” dedi.

“Atatürk, cumhuriyeti gençlere ve kadınlara emanet etti”

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, "İnşallah Cumhuriyetimiz nice 95 yılları görsün. Bugün 95 yıl öncesine göre Türkiye Cumhuriyeti çok daha aydınlık, ileri ve muasır medeniyetler seviyesine yaklaşmış durumda. İstiyoruz ki, bundan sonraki yıllarda Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyet seviyesini aşalım. İlimde, sanatta, teknolojide ilk 3 sıradaki ülkelerden biri olalım. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti gençlere emanet etti, kadınlara emanet etti. Bir toplum gelişiyor ve medenileşiyorsa, sporda, eğitimde, sanatta, kültürde daha ileriye gidiyorsa burada mutlaka kadınların ve anaların emeği vardır. Çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek bırakmak için, daha müreffeh bir ülke bırakmak için daha çok çalışacağız. Yarın bugünden daha iyi olacağız” diye konuştu.

Konservatuar sanatçıları sahne aldı

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçılarından Nezahat Candoğan ve Hakan Algün sahne alarak birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Müzik ziyafetinin yaşandığı konseri izleyenler kahramanlık türkülerine Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER