banner249

İŞKUR'dan 'yetenek testi'

Denizli Çalışma ve İş Kurumu Mesleki Yönelim Bataryası hizmeti vermeye başladı.

İŞKUR'dan 'yetenek testi'
banner240

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) meslek seçme aşamasındaki gençlere yönelik, yetenek, kişilik ve mesleki eğiliminin tespitine yönelik olarak, iş ve meslek danışmanlarınca kullanılmak üzere Mesleki Yönelim Bataryası (MYB) hizmeti vermeye başladı. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan  Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, söz konusu bataryanın iş arama sürecinde olan kişilerin başarılı olabilecekleri ve doyum sağlayacakları iş ve mesleklere yönlendirilmesi amacı ile yetenek, kişilik ve mesleki eğilimin tespitine yönelik olarak kullanılacak bir ölçme aracı olduğunu ifade etti.

Bu hizmetin ortaöğretim okullarındaki gençler ile kuruma kayıtlı tüm iş arayanlara yönelik olduğunu belirten  Işık, hem ülkemizde hem de Denizli’de iş hayatındaki en büyük problemlerden birisinin mesleksizlik olduğunu söyledi. 

Mesleki Yönelim Bataryası uygulaması ile kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirten Fatih Işık “Bu araç, bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Kişiler, kurumumuza gelerek bu ölçme aracını uygulayabilir ve sonuçlarını kurumumuz iş ve meslek danışmanlarıyla değerlendirebilirler. Mesleki yönelim bataryasından elde edilen sonuçlara göre, adayın uygun meslek kurslarına ya da açık pozisyonlara yönlendirilmesi mümkün olabilecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.