banner249

İklim değişikliği eylem planı 2019'da hazır olacak

Denizli'de iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver’ projesi kapsamında hazırlanan İklim Değişikliği Eylem Planı 2019 yılında hazır olacak.

İklim değişikliği eylem planı 2019'da hazır olacak
banner240

Denizli'de iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında üniversite öğrencilerine, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve ilgili paydaşlara yönelik çalıştay ve panel düzenlendi. PAÜ Mühendislik Fakültesi ve Dedeman Otel'de düzenlenen çalıştay ve panele Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, PAÜ Rektör Yardımcısı Rafet Kılıçarslan, öğretim görevlileri, öğrenciler ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı. Rektör Yardımcısı Kılıçarslan, Dedeman Otel'de düzenlenen panelde, “Proje ile iklim değişikliğinin en aza indirgenmesi ve uyumu gerçekleştirilmiş olacak. Bu projenin Denizli’ye kazandırılmasında ve bu panelin yapılmasında emekleri olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve tüm emek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“İklim değişikliği eylem planı 2019'a hazır olacak”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesinin iki yıllık bir serüven olduğunu belirterek, "Projenin sonuna doğru yaklaşmaktayız. 2019 yılında bu proje tamamlandığında Denizli’nin bir iklim değişikliği eylem planı olacak. Bunu Türkiye’de geçekleştiren iki belediyeden biri olacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla iklim değişikliğinin en aza indirgenmesi için projelerimizi hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz” dedi.  
 

Aralık ayı etkinlikleri tamamlandı

Öte yandan İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik düzenlenen eğitim programında katılımcı planlama ve finansal kaynaklara erişimi eğitimi verildi. Aralık ayında gerçekleştirilen projenin beşinci çalıştayında ayrıca REC Türkiye uzmanları Rıfat Ünal Sayman, Onur Akpulat ve Dursun Baş’ın sunumları ile İklim Değişikliği Eylem Planı öncesinde uyum eylemleri anlatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER