banner249

Hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar

Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kursların terapi gibi geldiğini ifade eden kadınlar söz konusu hizmet için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek herkesi sergiyi gezmeye davet ediyor.

Hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz kurslarda eğitim gören bin 470 kursiyerin el emeği göz nuru 3 bin 735 eserinin yer aldığı Geçmişin Altın İzleri adlı sergi ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezlerinde (DENMEK) gerçekleştirilen ücretsiz kurslara katılan kadınlar sergiye olan yoğun ziyaretten dolayı oldukça memnun olduklarını belirtirken, söz konusu kurslar sayesinde hem sosyal hayatlarına yeni bir renk geldiğini hem de ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade ediyor. Kursların terapi gibi geldiğini kaydeden kadınlar Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek herkesi sergiyi gezmeye davet ediyor.

Sergi 23 Haziran'a kadar açık kalacak

Tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Atalar Evleri, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi ile Bağbaşı El Becerileri ve Kurs Merkezi olmak üzere toplam 7 farklı noktadaki kurs merkezinde kadınların ürettiği el emeği göz nuru eserler valilik karşısındaki eski Sümerbank binasında 23 Haziran’a kadar sergilenecek.

Kadınlar mutlu

Seher Kayabaşı: Emekli olduktan sonra evde sıkıldım. Bir şeylerle uğraşmayı seviyorum. Belediyenin açmış olduğu kurslara başladım. Çokta hoşuma gitti, severek yaptım ki bu çok önemli. Herkesin emeğini ve sevgisini katması çok güzel. Sonucunda çok güzel şeyler ortaya çıktı. Para da kazanmaya başladım. Kendime güvenim daha da arttı. Çevrem genişledi. Çok güzel vakit geçiriyorum

Zehra Güngör: Bizim sosyalleşmemiz için çok güzel bir olay. Büyükşehir Belediyesinin kursları bizim terapi merkezimiz oluyor. Buraya gelmeyi seviyoruz. Arkadaş çevremiz oluyor. Boş vakitlerimizi güzel değerlendiriyoruz. Yaptığı işleri satıp aile bütçelerine katkı sağlayan arkadaşlarımız da oluyor.

Gülay Şaşmaz: Boş vakitlerimizi hem değerlendirmek hem de çevremizi genişletmek açısından böyle kurslar açtığı için Denizli Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Kurslar da özellikle el becerilerimizi geliştiriyoruz, yeni ürünler çıkartıyoruz ve yaptığımız her üründen sonra gururlanarak daha yeni bir işe başlamak için çabalıyoruz. Bu kurslar bize terapi gibi geliyor. Yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Yaptığımız eserlerin böyle sergilerde sergilenmesi de ayrıca gurur verici. Bazı arkadaşlar evlerine maddi açıdan da katkıda bulunuyorlar.

Saniye Genç: Ben emekliyim. Yıllarca çalıştıktan sonra böyle keyifli hobiler edinmek insanı mutlu ediyor, psikolojisini düzeltiyor. Çok değişik arkadaşlıklar edindik, güzel şeyler öğrendik. Herkesi buraya bekliyoruz. Buranın güzelliğini görünce eminim onlarda yapmak isteyecektir.

Melek Şentuna: Bir yılın sonunda güzel şeyler öğrendik ve çok güzel eserler ortaya çıktı. Arkadaşlıklarımız çok güzeldi. Öğretmenlerimiz çok iyiydi bizlerle çok ilgilendiler. Denizlili kadınlar hiç vakit kaybetmeden kurslara gelsinler. Öğrenmek çok güzel bir şey. Zor oluyor ama sonunda çok güzel şeyler çıkıyor.

Vildan Tepeli: Büyükşehir Belediyesinin kursları çok güzel ve eğitici. Ben herkesin gelmesini tavsiye ederim. Tabi ki maddi ve manevi açıdan insanı rahatlatan bir bölüm. Öğrenmemiz gereken her şeyi dört dörtlük hocalarımız sayesinde öğrenebiliyoruz. Ürünlerimizin bütün Denizli'ye sergilenmesi insana daha çok haz veriyor. Sergilediğimiz eserlerin başkaları tarafından beğenilmesi de bize ayrıca gurur veriyor. Ben kursa geldiğim ve sergiye katıldığım için çok mutluyum.

Kudret Çağal: Ben birkaç yıldır kurslara katılıyorum ve çok memnunum. Öğrenme açısından insanların stres atma açısından çok güzel. Tüm Denizli halkını sergimize gelip görmelerini isterim. Hepsi el emeği, görüp beğenirler beğendikçe onların da ilgileri artar. Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı kurslar Denizlili kadınların stresi ve yaşamın zorluğunu atabileceği en güzel yer bence. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER