banner249

Gençlerden Denizli tarihine yolculuk

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin yaşadıkları bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görerek öğrenmeleri amacıyla “Denizli’nin Değerleri” projesi başlattı. Gençler ilk olarak Kale ilçesindeki Tabea Antik Kenti ile tarihi Cevher Paşa Cami’sini ziyaret etti.

Gençlerden Denizli tarihine yolculuk
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin yaşadıkları bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görerek öğrenmeleri amacıyla “Denizli’nin Değerleri” projesi başlattı. Bu kapsamda gençler

Kale ilçesindeki Tabea Antik Kenti ve tarihi Cevher Paşa Cami’sini ziyaret etti. İlk olarak Tabea Antik Kenti’ne giden gençlere antik kentin kazı ekibinde bulunan 19 Mayıs Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Şuayip Çelemoğlu tarafından bilgi verildi. Tabea Antik Kenti’nde M.Ö. 7000-8000’li yıllardan itibaren yerleşimin mevcut olduğunu kaydeden Çelemoğlu, “Bu bölge Güneybatı Anadolu ile iç Batı Anadolu’yu birbirine bağlayan bir yer. Bu yönü ile oldukça önemli bir kent. M.Ö.180 yılına ait, Roma dönemine ait ve 1. yüzyıla ait buluntular, sikkeler mevcut” dedi.

“Tarihi ve kültürel zenginlikleri yaşayarak öğrenmek çok önemli”

Çelemoğlu, “Bu bölge 12. yüzyılda Mirza Bey tarafından fethediliyor. Mirza Bey’in fethinden sonra 1265 yılında Menteşoğulları’nın eline geçiyor. 1391 yılında ise Yıldırım Beyazıt tarafından fethedildikten sonra Osmanlı’nın hakimiyetine geçiyor” diye konuştu. Gençler Tabea’dan sonra Cevher Paşa Cami’sini ziyaret ederek tarihi camiyi inceleme fırsatı buldu. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ise, Tabea Antik Kenti’nde bulunan sarnıçları, kazı esnasında ortaya çıkan cami ve diğer buluntuları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, Denizli’nin Değerleri projesi ile bölgenin tarihi ve kültürel yapısını yakından tanıma fırsatı bulduklarını, tarihi ve kültürel zenginlikleri yaşayarak öğrenmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER