banner249

Felç kalan 30 yıllık yüzme öğretmeni sağlığına Denizli’de kavuştu

Almanya’da 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra tatil için geldiği Muğla’da geçirdiği rahatsızlık sonucu vücudunun büyük bir bölümü felç olan gurbetçi kadın, Denizli'de bir buçuk yıldır gördüğü tedavi sonrası kollarını kullanarak, adım atmaya başladı. Kıymet Köse Kimmer, pozitif enerjisi ve söylediği şarkılarla tedavi gördüğü tıp merkezinde herkesin neşe kaynağı oluyor. 

Felç kalan 30 yıllık yüzme öğretmeni sağlığına Denizli’de kavuştu
banner240

Almanya’da 30 yıl yüzme öğretmenliği ve eğitim danışmanlığı yaptıktan sonra emekli olan Kıymet Köse Kimmer (52), 2016 yılında eşiyle birlikte Muğla’da bir ev tutup tatil için Türkiye’ye geldi. 4 Temmuz 2016 tarihinde Almanya’dan gelen kardeşlerini ziyaret etmek için hazırlık yaptığı sırada Kimmer, fenalaşarak yere düştü. Daha sonra Muğla’da bir hastaneye kaldırılan Kimmer’e, 10 günlük tedavinin ardından Guillain-Barre (sinir uçları iltihabı) sendromu teşhisi konuldu. Daha sonra 22 Ağustos 2016’da eşi ve kardeşi tarafından Denizli Nobel Tıp Merkezi’ne getirilen Kimmer’e, robotik rehabilitasyon, çamur, masaj, havuz içi rehabilitasyon gibi çeşitli tedaviler uygulandı. Burada bir buçuk yıldır tedavi gören Kimmer, görevlilerin yardımıyla adım atmaya başlarken, ellerini ve kollarını sorunsuz bir şekilde tekrar kullanamaya başladı. Gelen diğer hasta ve hasta yakınları ile tanışarak espriler yapan Kimmer, merkezin hem kaynağı oldu. 

"Mumya gibiydim" 

Çok dramatik hayatının olduğunu dile getiren Kimmer, "30 yıldır Almanya’da yaşıyorum, 8-10 yıldır Türkiye’ye gelip gidiyordum. Yine böyle bir seyahat için gelmiştim. Vücudum bir virüs almış, kardeşlerim Almanya’dan gelmişti, onları ziyaret için hazırlık yaparken yere çöktüm. Düşüş o düşüş, sonra beni Muğla’da hastaneye kaldırdılar. Sonra vücudumdaki virüsleri temizlediler ve çeşitli tedaviler uyguladılar. Sonra 7 hafta içinde o kadar kötü oldum ki, canavarlar gibi bağırmaya başladım. Ben bir mumya gibi, bir put gibi olmuştum, 7 hafta tedavi gördüm" dedi. 

"Ayaklarımı oynatmaya başladığımda şok geçirdim"
İlk geldiğinde doktorların kollarını kullanabileceğini söylemesine inanmadığını belirten Kimmer, ayağa kalktıktan sonra şok geçirdiğini söyledi. Tedavisinin uzun soluklu olduğu için buraya geldiğini kaydeden Kimmer, kardeşlerinin Almanya ve yurt içinde çeşitli yerlerde araştırmalar yaptığını, ancak uygun yer bulamadıklarını söyledi. 
Ayağa kalktıktan sonra kendisine ve bedenine olan güvenin arttığını söyleyen Kimmer, "Beni ambulansla buraya getirdiler. Bir hafta odama kimse giremedi, aynı zamanda huysuz ve tatlı bir kadınım, herkesi de odadan kovdum. Parmağımı oynatamıyordum. Sadece başımı oynatabiliyordum, tabi bir de dilimi, mumya gibiydim. Ellerim ve ayaklarım o kadar şişmiş ki, tabi ödem oluşmuş. Ayaklarımdan korktum, tramboz oldum zannettim. Sonra bir baktım ki, aylar sonra ellerimi ve kollarımı oynatabiliyorum. Çamur banyosu, elektromanyetik tedavi, masaj, havuz tedavisi, ondan sonra beni robotun içine sokuyorlar, ellerimi parafil makinelerinin içine koymak gibi çeşitli tedaviler uygulandı. Her gün tedavi diye isyan ederken, bir buçuk yıl sonra ellerimi oynatabiliyorum, ayaklarımı kaldırabiliyorum" diye konuştu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER