banner249

Engelli Bireylerimiz Yemin Ederek Asker Oldular

Fiziksel engellerinden dolayı askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelli vatandaşlarımız, bir günlük temsili askerlik yaptı. 11. Komando Tugay Komutanlığında askeri üniforma içinde ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyan engelli vatandaşlarımız yemin edip, asker oldu.

Engelli Bireylerimiz Yemin Ederek Asker Oldular
banner240

Tugay Komutanlığında düzenlenen törene; Valimiz Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezfendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, kurum amirleri, askerler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

'Engelliler Haftası' kapsamında sabah saatlerinde Tugay'a getirilen engelli bireylerimiz, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, Yemin Töreni için yerlerini aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engelli vatandaşlarımız ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyup yemin ettiler. Yemin töreninin ardından Terhis Belgeleri Valimiz Hasan Karahan ve protokol üyeleri tarafından Vatani görevini tamamlayan engelli askerlerimize teslim edildi.

11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk yaptığı konuşmada; “Bugün, engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen “ TEMSİLİ ASKERLİK” yemin töreninde aramıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri kışlamızda görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Şahsım ve 11’inci Komando Tugay Komutanlığı personeli adına şükranlarımı sunarım.

Anayasanın 72’nci maddesinde her Türk vatandaşının hakkı ve ödevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyeti, Asker- Millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden bu husus Türk Milleti için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır.

Silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla, bu günü tertiplemiş bulunmaktayız.

Sevgili Mehmetçikler;

Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık ile yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu iyi bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Bugün burada olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.

Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştireceksiniz, diğer arkadaşlarınız gibi bir gün de olsa askerlik hizmeti yapacak, bu kutsal ocağın faaliyetlerine katılacak, havasını teneffüs edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diğer bir deyişle, bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü, en deneyimli ordusunun birer ferdi olmanın gururunu yaşayacaksınız. Bugün yaşayacağınız bu tecrübeyi ömür boyu unutamayacağınızı düşünüyorum.

Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz.

Askerlik yemininiz Yüce Türk Milletine Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.

Sevgili Mehmetçiklerimizin çok değerli aileleri;

Bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki parıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz.

Yavrularınız bugün burada vatan, millet ve bayrak sevgisinin en nadide örneklerinden birini veriyorlar. Seve seve, büyük bir coşkuyla asker olmak için kışlamıza geldiler, bizleri onurlandırdılar.

Sizleri ayrıca ve özellikle tebrik ediyorum. Evlatlarınızın bütün engellerine rağmen, sorumlu bir birey, duyarlı bir vatandaş olmaları konusunda örnek bir davranış sergilediniz. Kendinizle ve yavrularınızla ne kadar gurur duysanız yeridir ”dedi.

Konuşmanın ardından Geçiş Töreni gerçekleşti. Daha sonra silah tanıtımı ve silah eğitimi yapıldı. Bu eğitimlerin ardından engelli bireylerimiz silah atışı gerçekleştirdiler. Törenin sonunda aileler çocuklarıyla kucaklaşıp askeri araçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER