banner249

Dünyanın şefleri bu yarışmada buluşacak

Denizli Aşçılar Derneği tarafından geçtiğimiz yıl ilki yapılan Altın Horoz Gastronomi Yarışması bu yıl uluslararası çapta yapılacak ve dünyanın birçok noktasından gelecek olan 750’ye yakın ünlü aşçı, hünerlerini Denizli’de sergileyecek.

Dünyanın şefleri bu yarışmada buluşacak
banner240

Denizli’de 2010 yılında kurulan ve yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Denizli Aşçılar Derneği bu yıl önemli bir yarışmaya imza atacak. Geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi’nde Altın Horoz Ege Bölgesi Gastronomi Yarışması organize eden dernek bu yıl uluslar arası yarışmaya ev sahipliği yapacak. Denizli Aşçılar Derneği tarafından 13-14-15 Nisan tarihleri arasında EGS Kongre ve Kültür Merkezi salonlarında yapılacak olan Altın Horoz Uluslararası Gastronomi Yarışmasına dünyanın birçok ülkesinden 750’ye yakın aşçı katılacak.

Yarışmayla ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda açıklamada bulunan Denizli Aşçılar Derneği Başkanı İbrahim Özal ve Basın Danışmanı Ersin Aktaş, Nisan ayında yapılacak olan Altın Horoz Uluslararası Gastronomi Yarışmasıyla birbirinden hünerli ve ödüllü aşçıların Denizli’de bir araya geleceğini belirtti. Denizli’nin turizm, tekstil ve tarımının yanında aşçıda ihraç ettiğini ifade eden Aktaş, “Denizlili 1000’e yakın aşçımız dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermekte. Kısacası Denizli tekstil, tarım ve turizmin yanında aşçı transferi de yapmaktadır. 5 ve 7 yıldızlı otellerde Denizlili aşçılarımız görev yapıyor ve bunlar bizim gururumuzdur” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER