banner249

Düğün hazırlığı yaparken evleri yanmıştı

Kızlarının düğün hazırlıklarını yaparken çıkan yangında evleri küle dönen Yılmaz ailesine Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli sahip çıktı. Yangından 4 gün sonra kendileri için kiralanan evde yeni eşyalarına kavuşmanın sürprizini yaşayan Yılmaz ailesi mucize olarak nitelendirdikleri olay karşısında sevinçten havalara uçtu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yılmaz ailesinin mutluluğuna görüntülü olarak bağlanarak ortak oldu.

Düğün hazırlığı yaparken evleri yanmıştı
banner240

Denizli'nin Babadağ ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi’nde geçen cuma günü çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen Yılmaz ailesi, Ramazan Bayramı öncesi evsiz kalmanın şokunu yaşadı. Bayramın 2. günü çok sevdikleri kızları Büşra Yılmaz’ı evlendirmek için hazırlık yapan Necmettin-Kıymet Yılmaz çifti talihsiz olayın üzüntüsünü üzerinden atmak için mücadele ederken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli ekipleri ailenin imdadına koştu. Yılmaz ailesine yeni bir ev tutulurken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli ekipleri evi baştan aşağı yeniden döşedi. Daha sonra eve çağrılan Yılmaz ailesine sürpriz yapıldı. Evin aileye teslimine Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık ve Sevgi Eli Koordinatörü Selma Yıldız katıldı. Yangından 4 gün sonra kendileri için kiralanan evde yenilenen eşyalarına kavuşan Yılmaz ailesi sevinçten havalara uçtu.

Başkan Osman Zolan sevinçlerine ortak oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan da küçük bir sürpriz yaparak ailenin mutluluğuna görüntülü telefon ile görüşerek ortak oldu. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Osman Zolan, mal kaybının bir şekilde telafi edileceğini, sevindirici olanın can kaybının yaşanmaması olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesinin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, Yılmaz çiftine yenilenen evlerinde güle güle oturmalarını diledi.

Anne Yılmaz'dan duygulandıran söz:

"Bu kadar sevildiğimizi bilmiyorduk"  

"Bu kadar sevildiğimizi, bu kadar değerli olduğumuzu bilmiyorduk" diyen 3 çocuk annesi Kıymet Yılmaz ise, “Çok mutluyum adeta sevinçten havalara uçuyorum. Allah herkesten razı olsun. Başkanımızın, sizin, ekibinizin hepinizin yüreklerine sağlık diyorum. Üzüntüm, acım bugün bitti. Ben böyle bir şey beklemiyordum. Bayram arifesinde düğünümüz için hazırlık yaparken böyle bir olay yaşadık ama yalnız olmadığımızı Sevgi Eli sayesinde anladık” dedi.

“Sevgi Eli hakkında vatandaşımız bilgi sahibi olsun”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli Koordinatörü Selma Yıldız ise, “Ailemiz Ramazan Bayramı’nın 2. günü kızlarını evlendirmeye hazırlanırken başlarına böyle bir felaket gelmiş. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın talimatı ile hemen harekete geçtik ve ailemize evi teslim ettik. Bizler, bunları halkımıza gösteriyoruz ki Sevgi Eli’nin ne yaptığı konusunda halkımız bilgi sahibi olsun” dedi.

“Kısa sürede yaralarını sardık”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık da, yangının ardından hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Onları hem ramazan ayı içerinde mağdur etmemiş olduk hem de düğünleri öncesinde yaralarını sardık. Ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışarak 4 gün gibi kısa bir sürede bu evi ailemize teslim etti. Ekibimizin de emeklerine sağlık diyorum. Bizlere bu hizmeti sunma imkanı veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum" dedi. Öte yandan Yılmaz ailesine evlerini teslim eden Sevgi Eli ekipleri, aileyi yeni evlerindeki ilk iftarda yalnız bırakmadı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER