banner249

DSO’dan AB İklim Eylem Haftasında etkinlik

Denizli Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası’ kapsamında ‘Bizim Gezegenimiz, Bizim Geleceğimiz’ isimli bir etkinlik gerçekleştirdi. 27 Eylül 2018 tarihinde Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda başlayan etkinlik programı kapsamında “İklim Değişikliği ile Mücadelede Neredeyiz” isimli bir panel ve film gösterimi düzenlendi.

DSO’dan AB İklim Eylem Haftasında etkinlik
banner240

Etkinliğin açılışını, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Ulaşım ve Çevre Sektör Yöneticisi Michel Cat gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında konuşan Delegasyon temsilcisi, çevre ve iklim değişikliği alanında Türkiye ve AB işbirliğinin uzun bir geçmişe dayandığını, 2007’den bu yana Türkiye’deki iklim ve çevre değişikliği sektöründe AB’nin desteğinin 1 Milyar Euro’yu geçtiğini belirtti. Michel Cat, iklim değişikliği konusunun AB için kilit bir öneme sahip olduğunu ve bu alanda Denizli’de yürütülen çalışmaların son derece önem arz ettiğini dile getirdi. 

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, iklim değişikliği konusunun önemine vurgu yapmak, iklim değişikliğinin etkinlerinin azaltılması yönünde alınması gereken önlemler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin artarak devam etmesi gerektiği ifade etti. Keçeci, Denizli Sanayi Odası olarak aynı zamanda, WWF tarafından yürütülen ‘Tekstil Sektöründe Temiz Üretim’in Yaygınlaşması’ projesinin içinde olduklarını ve bu kapsamda Büyük Menderes havzası bölgesinde yer alan sanayi tesislerinde kullanılan suyun azaltılması ve temizlenmesi amacı ile H&M ile birlikte çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci ise konuşmasında çevrenin, geçmişten gelen bir miras ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakılması gereken bir sermaye olduğunu, kirletmenin çok kolay ama muhafaza etmenin zor ve maliyetli olduğunu belirtti. Bazen tamir edebilmenin yüzyıllar sürdüğünü ve bu çerçevede herkese iş düştüğünü ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen “İklim Değişikliği ile Mücadelede Neredeyiz?” konulu panele moderatör olarak Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Aydın, konuşmacı olarak ise WWF Türkiye Tatlı Su Program Müdürü Eren Atak ve Bölgesel Çevre Merkezi’nden Dursun Baş katıldı. Panelin sonunda yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı ve iklim değişikliğinin etkilerinin anlatıldığı “Buğday” isimli filmin gösterimi yapıldı.

Panelin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Dikim alanında Etüt Merkezinden yaklaşık 100 öğrencinin katılımı ile ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Michel Cat ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci’nin katılımı ile gerçekleşen ağaç dikiminde çocuklar kendileri için ayrılan alanda ağaçlarını diktiler, hatıra fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER