banner249

DİKAB’lı kadınlara stres yönetimi eğitimi

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB) üyesi iş kadınlarına “Stres Yönetimi Eğitimi” verildi.

DİKAB’lı kadınlara stres yönetimi eğitimi
banner240

Denizli’li girişimci kadınları iş hayatına kazandırmak ve kadınların ekonomik- sosyal statüsünü yükseltmek adına birçok çalışmaya imza atan DİKAB, son olarak 22 iş kadınına yönelik “Stres Yönetimi Eğitimi” düzenledi. Sayın Ayşen Zeybekci’nin ev sahipliğinde Turkuaz Plaza’da düzenlenen eğitim; Denizli Milletvekili Sayın Nilgün Ök’ün Başkanlığında, 22 iş kadınının katılımı ile gerçekleştirildi.

Denizli ABİGEM Eğitmeni Psikolog Besim Ogelman tarafından verilen eğitimde; katılımcılara günlük iş hayatında karşılaştıkları, sağlıklarının yanında çevrelerindeki insanlarla ilişkilerini de etkileyen stres kaynaklarını daha iyi tanımaları ve yönetme becerileri kazandırmak hedeflendi. Eğitim kapsamında, duyguların stres ve stresin duygular üzerindeki etkileri ele alınarak katılımcılara farkındalık kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

“DİKAB Olarak Kadınların Her Daim Yanındayız”

Denizli’de kadınların iş hayatında aktif rol alabilmesi hatta birer işveren olabilmeleri için DİKAB’ın  her daim kadınların yanında olacağını belirten Denizli Milletvekili aynı zamanda DİKAB Başkanı Sayın Nilgün Ök, kadınların donanımlarının artması ve yoğun mesainin yaşandığı iş hayatında stresle daha iyi mücadele edebilmeleri açısından bu eğitimin önemli olduğunu dile getirdi. Ök, şöyle konuştu: “Kadınlar artık iş hayatında girişimci veya yönetici pozisyonunda daha çok yer almaya başladı ve almalılar da. Çünkü bugün nüfusun yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor ve Türkiye ekonomisinin büyümesi ancak kadınların iş hayatına ya da toplumsal olaylarda elini taşın altına koymasıyla gerçekleşecektir. DİKAB’ın kurulma amacı da; kadının karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak. Bununla ilgili DİKAB olarak birçok çalışmalar yaptık, kadınlar adına lobicilik faaliyeti yürüttük daha da yapmaya devam edeceğiz. İş hayatında kadınların çalışma hayatına katılımı konusunda; hükümetimizin de büyük destekleri var. Benim hem bir iş kadını kimliğim hem de Milletvekili kimliğimle en büyük hedefim; her zaman öncelikle şehrimiz, sonra da milletimiz ve kadınlarımız için en iyi hizmeti sunmak olacaktır” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER