banner249

Denizli’ye dijital hastane ödülü

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olan 10 devlet hastanesinin tamamı HIMSS EMRAM STAGE 6 (Dijital Hastane Seviye-6)   kriterlerini yerine getirerek “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazandı.

Denizli’ye dijital hastane ödülü
banner240

Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen Dijital Hastane sertifikasyon çalışmalarına bir süre önce başlayan Denizli Kamu Hastaneleri, ildeki kamu hastanelerinin tamamını Dijital Hastane yaparak Türkiye’ de bir ilke imza attı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, kurum olarak başlatılan diğer uygulamalarda olduğu gibi, Djital Hastane çalışmalarında da merkez ve ilçe ayrımı yapılmaksızın tüm hastanelerde eş zamanlı olarak çalışma yürüttüklerini söyledi.

Öztürk, “Dijital Hastane ile birlikte, tıbbi süreçlerde bilişim teknolojilerini azami düzeyde kullanmaya başladık, bu sayede tüm tıbbi cihazlar otomasyon sistemi ile entegre edildi, kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildi, mobil uygulamalar hayata geçirildi, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının  önüne geçebilecek klinik karar destek sistemleri uygulamaya konuldu. Denizli Kamu Hastaneler Birliği olarak Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda hareket ederek, hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak, sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve multi-disipliner yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik, bu başarıda büyük emeği bulunan tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER