banner249

Denizlililer “Zerefşan” sergisine davetlisiniz

Denizli El Sanatları Derneği tarafından düzenlenen “ Zerefşan”  (Tezhip, hat ve Çini ) sergisi PAÜ Hastanesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Denizlililer “Zerefşan” sergisine davetlisiniz
banner240

Denizli El Sanatları Derneği (DELSAD) tarafından açılan sergi 14 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Serginin açılışı Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Gülsüm Çelebi, Pamukkale Halk Eğitim Md. Yrd. Ömer Özdemir ve Halime Atik,  Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve Dernek Bşk. Yrd. Doç. Dr. Habibe Kahvecioğlu Sarı tarafından gerçekleştirildi.

Serginin adı Zerefşan, Farsça’da “Altın saçıcı, altın saçan” anlamına  geliyor. 31 kursiyerin gönüllerindeki sanat aşkı ve fırça darbelerinde hayat bulan 60 eser sergide yer alıyor. Kursiyerler eserlerinde,çoğunluğunu  hocaları Ünzile Türkmen ve Handen Aydeşgin’in tasarladığı özgün desenleri kullandıklarını ifade ettiler.14 Nisan ‘a kadar açık kalacak sergiye tüm Denizliler davet edildi.Sergi açılış törenin sonunda kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 11:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ayşenur
ayşenur - 7 yıl Önce

sayın yetkililer bu kadar emeği geçen ve bu serginin oluşmasını sağlayan hocalarımızın isimleri çıkartılmış onlara haksızlık edilmiş lütfen hocaların isimlerini yazarmısınız

selma
selma - 7 yıl Önce

bu sergi için hocalarımız bir yıl bizlerle aralıksız çalışarak bu sergiyi yaptılar. ama nedense isimleri yazılmamış çok üzüzldük. lütfen bültende yazılı olan hocalalarımızın adını yazıp tekrar yayınlarmısısnız rica ediyoruz saygılar

SIRADAKİ HABER