banner249

Denizli’de tek mühürsüz pusula geçersiz sayıldı

Referandum ve sonrasında yaşananları değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, “YSK her ilde farklı uygulama yapmıştır. Denizli’deki 1 mühürsüz oyu geçersiz sayarken, öte yandan 2,5 milyon mühürsüz pusulayı geçerli kılmıştır. Bu hatadan bir an önce dönülmelidir. Mühürsüz pusulalar açılmaksızın iptal edilmelidir” dedi.

Denizli’de tek mühürsüz pusula geçersiz sayıldı
banner240

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Oy sayım işlemleri sırasında Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz pusulalarla ilgili almış olduğu karara tepki gösteren Başkan Sancar, “Yüksek Seçim Kurulu maalesef yanlı ve dakikalık kararlarıyla seçim yasalarını uygulayan değil seçim yasası yapan kurum olmuştur. Hatta illere göre yaptıkları farklı uygulamalarla Türk seçim tarihinde bir ilki yaşatmıştır. Örneğin Denizli’de mühürsüz zarf ve pusulalar geçersiz kabul edilmiş ve tutanaklara geçmiş ama başka illerde 2,5 milyon civarında mühürsüz zarf ve pusulalar son dakika kararıyla geçerli sayılmıştır. Yani evet çıkarabilmek için devletin her kurumu elinden geleni yapmış ama milletimiz de net olarak hayır demiştir. Bu sebeple yasalara uymayan ve seçim hukukunu kafasına göre değiştirip düzenleyen Yüksek Seçim Kurulu’nu esefle kınıyor ve mühürsüz oyların iptal edilerek adil ve demokratik bir karar almalarını önemle rica ediyoruz. Yoksa aldığınız şaibeli kararlarla milletimizin hafızasında bir ömür bu şüphe ve yanlı davranışınız asla unutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR”
YSK’nın son dakikada almış olduğu kararı eleştiren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Ben YSK’yı kanunlara uymaya, yapılan itirazları yeniden gözden geçirerek bu kararını yeniden değerlendirmesini söylüyorum. Herkes bu ülkede hukuk devleti ilkesine uymak zorundadır”  diye konuştu. 
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER