banner249

Denizli’de paralı poşetlere tepki!

Poşetlerin ücretli olmasıyla birlikte alışverişe giden ve parayla poşet almayan vatandaş, elindeki malzemelerle marketten çıktı. Ortaya farklı görüntüler oraya çıktı.

Denizli’de paralı poşetlere tepki!
banner240

Denizli’de paralı poşetlere tepki gösteren bir vatandaş, aldığı ürünleri elinde ve ağzında taşıdı. Acıpayam’da yaşanan olayda Girenizliler Derneği Kurucu Başkanı Sabit Kızılhan, çevre duyarlılığına yeni bir boyut kazandırdı.

1 Ocak’tan itibaren market alışverişlerinde poşetlerin ücretli olmaya başlamasıyla birlikte birçok vatandaş poşet ücreti vermek istemeyince ürünleri kucaklarında taşıdılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘ücretli poşet uygulaması’ kapsamında market alışverişlerinde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılmasına bugün başlandı. Uygulamayı kimileri eleştirirken, kimileri tarafından da olumlu karşılandı. Çevre duyarlısı Sabit Kızılhan; “Yeterki yerlere şarampollere çöp atmayın ben her türlü taşırım aldığım Malzemeleri Dere yatakları Şarampoller Çöplük haricinde yapılan çevre kirliliği olmaktansa bilinçli olmaya tercih ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER