banner249

Denizli’de Kefe Yaylası Şenlikleri başlıyor

Denizli'nin değerlerini yaşatıp gelecek nesillere aktaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri düzenliyor. 3 gün boyunca birbirinden maharetli bıçak ustalarının ve birçok sanatçının boy göstereceği şenlik Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavuşturulan Kefe Yaylası’nda yapılacak.

Denizli’de Kefe Yaylası Şenlikleri başlıyor
banner240

Denizli’de turizm sektörünün 12 ay yaşaması için bugüne kadar milyonlarca liralık yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, turizmde parlayan bir kent olma adına çalışmalarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda bir süre önce düzenleme çalışmasını tamamladığı Kefe Yaylası'nda 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri düzenliyor. Serinhisar İlçesi’nin Yatağan Mahallesi’ndeki 1100 metre rakımlı Kefe Yaylası'nda düzenlenecek şenlik 31 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birbirinden maharetli bıçak ustalarının boy göstereceği şenliğe katılacak misafirler dünyaya nam salmış Yatağan bıçak ve kılıçları ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavuşan Kefe Yaylası’nın muhteşem güzelliğinin keyfini yaşayacak.

Programda neler var?

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kefe Yaylası'ndaki 171 bin metrekarelik alan içerisinde düzenleyeceği şenliklerde, mehteran ve halk oyunları gösterileri ile  yöresel standlar yer alacak. 31 Ağustos 2018 Cuma günü başlayacak şenlikte birbirinden maharetli bıçak ustaları boy gösterecek. Program kapsamında 1 Eylül Cumartesi günü saat 18:00’de Denizlili aşık Ozan Nihat, saat 21:00’de ise Işıl Koç sahne alacak. 2 Eylül Pazar günü saat 21:00’de ise TRT sanatçısı Ali Çakar Denizlililerle buluşacak.

Başkan Osman Zolan’dan şenliğe davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kefe Yaylası’nda düzenlenecek şenlikle bir kez daha Denizli’de yayla kültürü ve Yatağan bıçakçılığının sevenleri ile buluşacağını kaydetti. 31 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek şenliğe tüm hemşehrilerini davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yaylalarımız Denizlimizin kültürü, özü. Bu değerlerimize değer katmak, yaylalarımızı insanlarımızla buluşturmak ve dünyaca ünlü Yatağan bıçakçılığımızın tanıtımını gerçekleştirmek adına düzenlenen şenliğimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Kefe Yaylası'nda 250 çadır kapasitesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kefe Yaylası'ndaki 171 bin metrekarelik alan içerisinde restoran, kasap, büfe, manav, çay bahçesi, spor alanı, oyun alanları, çamaşırhane, Yörük çadırı ve 250 çadır kapasiteli kamp alanı gibi vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayacak tesisler oluşturdu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER