banner249

Denizli’de belediye başkanı kurşunlamadan yargılanacak!

Çivril Belediyesine ait Kum ocağında yaşanan kurşunlama olayı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Kum Ocağı müdürü Bayram Demirhan’ın şikayetçi olduğu davada 3 isim hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefetten dava açıldı.

Denizli’de belediye başkanı kurşunlamadan yargılanacak!
banner240

Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kum Ocağı Müdürü Bayram Demirhan’ın davacı, Çivril Belediye başkanı Gürcan Güven müşteki Şüpheli,  şoförü Ercüment Yazıcı ise şüpheli olarak yer aldı. 19 Mart günü yaşanan kurşunlama olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturmasını tamamlayan Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak iddianamesini hazırlayarak olayda Şüpheli olarak yer alan şoför Ercüment Yazıcı ve Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in de yargılanmasına ve cezalandırmasını istedi.



Hazırlanan iddianamede belediye görevlilerinin olay yerini gören kameraların arızalı olduğu belirtmesine rağmen Adli Bilişim uzmanı tarafından yapılan incelemesinde cihazda herhangi bir arıza ve hasarın olmadığı cihazın olaydan üç gün önce kapatıldığı ve olay günü kayıt yapamadığı belirtilerek  şüphelilerin suçtan kurtulmaya yönelik beyanda bulunduğu, müşteki beyanı, tanık beyanı ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin üzerine atılı suçu işlemiş olduğu kamu davası açmak için yeterli şüphenin bulunduğu anlaşıldığından;  “Şüphelilerin kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olrak belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına Karar verilmesi, şüphelilerin eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri gereğince yargılamasının yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi Kamu Adına Talep ve İddia olunur” denildi. Şüpheliler Gürcan Güven, Ercüment Yazıcı ve Serdal Sarıdaş 6136 Sayılı Kanuna ‘Ruhsatsız silah, bıçak veya mermi bulundurma, satın alma veya taşıma Muhalefet Suçu’ ile yargılanacak.
 

Kaynak: Yeşil Çivril Haber
 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 10:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER