banner249

 Denizli sanayisi mimarını kaybetti!

1931 yılında Isparta’da doğan Feridun Alpat, lise öğrenimini Denizli Lisesi’nde tamamlamıştır. Gerek Denizli Lisesi’nin gerekse sonrasında gittiği İstanbul Mimarlık Fakültesi’nin ilk mezunlarındandır. İlk işi Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde kontrol mühendisliği olan Alpat, daha sonra Denizli Belediyesi’nde Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü yapmıştır.

 Denizli sanayisi mimarını kaybetti!
banner240

1959 yılından itibaren müteahhit sıfatıyla Denizli’de bilinen pek çok binaya imzasını atan Alpat, yaptığı 2 küçük sanayi sitesi, çok sayıda sanayi tesisi ve Denizli’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Denizli OSB’nin yapımında üstlendiği asli rol nedeniyle “Denizli sanayisinin mimarı” olarak anılmaktadır. Gazeteci Seval Uysal’ın gerçekleştirdiği bir televizyon programında gazeteci tarafından kendisine verilen bu unvan, daha sonra pek çok kere kullanılmış ve Alpat ile özdeşleşmiştir.

Denizli’nin sivil toplum hayatı kadar siyasi hayatında da rol oynayan Feridun Alpat, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Parti İl Başkanlığı, Belediye Meclisi Grup Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Odalardaki görevlerini Ankara’ya taşıyarak Denizli’yi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu’nda temsil etti. Denizlispor yönetim kurulunda ve Pamukkale Üniversitesi’nin kurulmasında büyük emeği olan Yüksek Öğretim Vakfı’nın yönetim kurulunda çalışan Feridun Alpat’ın Denizli’nin hem sosyal hem de siyasi yaşantısına büyük katkısı olmuştur.

7 Şubat2019 Perşembe günü öğle namazında Denizli Delikliçınar Camiisi’nde kılınacak cenaze namazından önce, Feridun Alpat için 14 sene Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Denizli Sanayi Odası önünde bir anma töreni gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 09:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER